NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Οινοποιείο Gentilini: Με εξωστρέφεια και επενδύσεις στον οινοτουρισμό

20_12_2018

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν το οινοποιείο Gentilini με νέες ιδέες και νέα ορμή. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια!

Κείμενο συνέντευξης

Η πρώτη μου επαφή με το Gentilini ήταν όταν ήμουν 21 ετών, λίγο πριν φύγω για Αυστραλία για τις σπουδές μου, σ’ ένα τραπέζι μου ‘ρχεται ένα μπουκάλι Gentilini και εκείνη την ώρα δοκίμασα και είδα ότι ήταν ένα εξαιρετικό κρασί από έναν εκκεντρικό Κεφαλλονίτη.

Απ’ την πρώτη κιόλας οινοποίηση του Gentilini, το 1984, είχαμε μια εξωστρέφεια. Τα κρασιά μας ήταν σε ξένες λίστες, όπως του Justerini & Brooks και του Berry Bros. & Rudd στην Αγγλία, άρα είχαμε μια εξαγωγική δραστηριότητα. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα, σαν δεύτερη γενιά, έχουμε δώσει μια μεγάλη έμφαση στη ρομπόλα και στη μαυροδάφνη της Κεφαλλονιάς, δηλαδή στις τοπικές ποικιλίες, η οποία είναι αιχμή δόρατος στο να προχωρήσουμε στις εξαγωγές και να ανοίξουμε καινούριες πόρτες για τα κρασιά μας.

Για μας η ποιότητα ορίζεται από μια σωστή ομάδα, η οποία δουλεύει συνέχεια πειθαρχημένα για να βγάλει αυτό το προϊόν. Σημαίνει πολύ καλό αμπέλι, πολύ καλή πρώτη ύλη, και σίγουρα χρειάζεται και επαγγελματισμός για να βγει το προϊόν όπως πρέπει.

Το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδος, που είναι ο τουρισμός. Ως εκ τούτου, το κρασί φέρνει κοντά τον κόσμο, δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία, και αυτό είναι που φέρνει κοντά – δημιουργεί και τη φιλοξενία φυσικά, άρα αυτό είναι που μας φέρνει κοντά στο τουριστικό προϊόν. Θεωρώ ακόμα ότι από τη στιγμή που εξάγουμε και βγαίνει το κρασί μας στο εξωτερικό, είναι και αυτό ένα μέσο προβολής και προώθησης της χώρας μας.

Ετοιμάζουμε πολλά πράγματα. Πρώτον, ετοιμάζουμε ένα νέο αμπελώνα, ο οποίος θα είναι φυτεμένος με μαυροδάφνη, φυσικά φτιάχνουμε νέα, καινούρια κρασιά, όπως είναι κρασί το οποίο θα δείξουμε λίγο την εξέλιξη της ρομπόλας της Κεφαλλονιάς.

Έχουμε επενδύσει πολύ, πάρα πολλά πράγματα στον οινοτουρισμό. Άρα μιλάμε για επισκέψεις στο οινοποιείο, για να κάνουμε παροχή εμπειρίας.

Είμαι ο Πέτρος ο Μαρκαντωνάτος, από το οινοποιείο Gentilini.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr