NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Το άγχος των αγορών στις γιορτές και πως να το αντιμετωπίσουμε

Το άγχος των αγορών στις γιορτές και πως να το αντιμετωπίσουμε

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Για αυτό οι γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς είναι μια ευκαιρία να φορτίσουμε τις μπαταρίες κάνοντας κάτι διαφορετικό.

Οι γιορτές μας φέρνουν στο νου εικόνες από δώρα, πολύχρωμα φώτα και αστραφτερές γιρλάντες, φαντασμαγορικά ρεβεγιόν, ιδανικές σχέσεις, οικογενειακά τραπέζια, όπου όλοι είναι χαρούμενοι και ξεφαντώνουν. Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που κανονικά θα έπρεπε να είναι μέρες χαράς, συχνά συνδέονται με την αύξηση του στρες.

Στις γιορτές πρέπει να ρίχνουμε μια ρεαλιστική ματιά στο παρελθόν μας, να μην κοιτάμε ούτε την χειρότερη εκδοχή αλλά ούτε να το εξιδανικεύουμε. Θα πρέπει να προσπαθούμε να νοιώθουμε ικανοποιημένοι για ότι έχουμε. Μπορούμε να κάνουμε μια λίστα με τις επιτυχίες μας την χρονιά που πέρασε, όσο μικρές και να είναι, να τις συζητήσουμε με φίλους, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Παράλληλα, να μοιραστούμε τα προβλήματα μας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα, όταν όμως τα μοιραζόμαστε με φίλους ο πόνος γίνεται πιο υποφερτός.

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Αν προσδιορίσουμε από πριν τι θέλουμε να κάνουμε, τότε δεν θα έχουμε χαμένες προσδοκίες. Το πρόγραμμα μπορεί να καθοριστεί από το ερώτημα «τι είναι σημαντικό για μένα;» Αν βάλουμε τα προσωπικά μας όρια, τότε αποφασίζουμε εμείς πόσο θέλουμε να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες και οικογενειακές γιορτές.

Όταν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, έχουμε το φόβο ότι δεν θα ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, κάτι που μας οδηγεί σε θλίψη, ενοχές και ντροπή. Ένας σωστός οικογενειακός προϋπολογισμός γιορτών, ο οποίος θα τηρηθεί, θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την υλιστική πλευρά των γιορτών. Μην προσπαθούμε να αποδείξουμε την αξία του εαυτού μας ή να αγοράσουμε την αγάπη των άλλων.

Οι εορταστικές μέρες είναι καλές μόνο αν τις ζεις για αυτό που είναι και όχι για αυτό που προσδοκάς να γίνουν.

Για να χαρείτε πραγματικά τις γιορτές, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

  • Μην φάτε και μην πιείτε υπερβολικά πολύ.
  • Μην αγχωθείτε για την προετοιμασία των γευμάτων και την αγορά των δώρων.
  • Πείτε πολλά «σε αγαπώ» στους ανθρώπους της ζωής σας.
  • Χαλαρώσετε, κάντε περιπάτους, ερωτευθείτε, κάντε νέες φιλίες.
  • Προσφέρετε υλικά αγαθά σε πιο φτωχούς από εσάς

Πηγές:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr