NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

ΕΕ: Έγκριση 1,75 δισ. ευρώ για project τεσσάρων χωρών γύρω από την μικροηλεκτρονική

ΕΕ: Έγκριση 1,75 δισ. ευρώ για project τεσσάρων χωρών γύρω από την μικροηλεκτρονική

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για την παροχή κρατικής βοήθειας ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κοινοπραξία φορέων από τέσσερις χώρες, με στόχο την έρευνα και την καινοτομία γύρω από τον τομέα της μικροηλεκτρονικής.

Τα τέσσερα κράτη - μέλη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο) θα παράσχουν τα επόμενα έτη έως και 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου, το οποίο στοχεύει στην απελευθέρωση πρόσθετων ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στόχος είναι αυτό να ολοκληρωθεί έως το 2024 (με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για κάθε υποέργο).

Η μικροηλεκτρονική σχετίζεται με μικρά ηλεκτρονικά εξαρτήματα που συνήθως κατασκευάζονται από υλικά όπως το πυρίτιο. Τα βασικά μικροηλεκτρονικά εξαρτήματα, γνωστά ως τσιπ και αισθητήρες, βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε στις μέρες μας.

Το σχέδιο έρευνας περιλαμβάνει 29 άμεσους συμμετέχοντες, με έδρα τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται κυρίως για βιομηχανικούς φορείς, αλλά και για δύο ερευνητικούς οργανισμούς, οι οποίοι πραγματοποιούν 40 υποέργα.

project_eu_microelectronics.jpg?mtime=20181225164401#asset:108094

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr