NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Δημοφιλή Android apps μοιράζονται δεδομένα με το Facebook χωρίς συγκατάθεση

Δημοφιλή Android apps μοιράζονται δεδομένα με το Facebook χωρίς συγκατάθεση
02_01_2019 | 10:42 02_01_2019 | 10:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Μια σειρά δημοφιλών εφαρμογών για Android συσκευές, μεταξύ των οποίων εντοπίζονται οι MyFitnessPal, DuoLingo, Kayak, Indeed, Shazam, Skyscanner, Spotify, TripAdvisor και Yelp μεταδίδουν δεδομένα στο Facebook χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η οργάνωση Privacy International μέσω έρευνας που παρουσίασε στην οποία διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το 61% των εφαρμογών που δοκιμάστηκαν μεταφέρει αυτόματα δεδομένα στο Facebook τη στιγμή που ο χρήστης τα ανοίγει, μέσω του Facebook Software Development Kit (SDK). Αυτό συμβαίνει είτε διαθέτει λογαριασμό στο Facebook είτε όχι, είτε έχει συνδεθεί είτε όχι.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εφαρμογές στέλνουν δεδομένα που είναι απίστευτα λεπτομερή και μερικές φορές ευαίσθητα. Και πάλι, αυτό συμβαίνει είτε ο χρήστης διαθέτει λογαριασμό στο Facebook είτε όχι, είτε έχει συνδεθεί είτε ή όχι.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι περισσότεροι developers των εφαρμογών δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια επίσημη απάντηση επί του  θέματος, με την ίδια την Facebook να αναφέρει πως εργάζεται πάνω σε ένα νέο εργαλείο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα διαγραφής του ιστορικού.

Με πληροφορίες από Privacy International, Android Police

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr