NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

Ρύθµιση οφειλών για 900.000 επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Ρύθµιση οφειλών για 900.000 επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Τον επανυπολογισμό των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, με στόχο την άμεση ρύθμισή τους, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, με «κούρεμα» των προσαυξήσεων έως και 85%, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews.

Η ρύθµιση αφορά περισσότερους από 900.000 ασφαλισµένους, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και κινδυνεύουν µε κατασχέσεις, µε οφειλές περίπου 20 δισ. ευρώ. Η πλειοψηφία των οφειλετών είναι ελεύθεροι επαγγελµατίες (550.000), 350.000 αγρότες και περίπου 20.000 αυτοαπασχολούµενοι.

Μετά τον επανυπολογισµό, η νέα οφειλή θα αποπληρωθεί σε κλιµακωτές 36 έως 120 δόσεις, ανάλογα µε τη δυνατότητα του εκάστοτε οφειλέτη. Σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews, ο νέος υπολογισµός των εισφορών θα περιορίζει την ελάχιστη εισφορά στα 158 ευρώ για ελεύθερους επαγγελµατίες και 58 ευρώ για τους αγρότες.

Ο επανυπολογισµός των ασφαλιστικών εισφορών θα αφορά µόνο όσους δεν µπορούν αποδεδειγµένα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους µε την προσκόµιση όλων των απαιτούµενων εγγράφων, µεταξύ των οποίων και αποδεικτικά τραπεζικών λογαριασµών.

Το θέµα αναµένεται να τεθεί επί τάπητος µε την έλευση των δανειστών στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήµερο του Ιανουαρίου, µε στόχο η ρύθµιση να τεθεί σε εφαρµογή εντός του πρώτου τριµήνου του 2019. 

Με πληροφορίες από Real News

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr