NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Marketing
ανάγνωση

Creative Marketing: Οι 7 πιο δημιουργικές ιδέες για το 2019!

Creative Marketing: Οι 7 πιο δημιουργικές ιδέες για το 2019!

Αναρωτιέστε πώς θα καθηλώσετε το κοινό σας μέσα στο 2019; Το Creative Marketing σάς καλεί να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας, φτάνοντας τις δημιουργικές σκέψεις και ικανότητές σας στα άκρα!

Στο σημερινό άρθρο μας, σας προσφέρουμε μία έντονη γεύση… δημιουργικότητας, παρουσιάζοντάς σας επτά κορυφαίες Creative Marketing ιδέες για το 2019, οι οποίες θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη, ώστε να ενσωματώσετε την εφευρετικότητά σας στις marketing τακτικές σας!  

Το Creative Marketing υπάρχει παντού!

Σε παλαιότερο άρθρο μας, έχουμε αναλύσει τόσο την έννοια του Creative Marketing όσο και την ιδιαίτερη σημασία του για όσες εταιρείες ή οργανισμούς δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να υπενθυμίσουμε τα βασικά σημεία:  

Τι είναι το Creative Marketing; Πρόκειται για εκείνο το είδος μάρκετινγκ που αποσκοπεί στη δημιουργία καινοτόμου περιεχομένου, τόσο εντυπωσιακού και μοναδικού, που επιτυγχάνει τον στόχο του μέσα σε ελάχιστες (1 έως 2) αλληλεπιδράσεις με το κοινό. Η φιλοσοφία του δημιουργικού μάρκετινγκ βασίζεται σε δύο κεντρικούς πυλώνες: α) στην παροχή πραγματικής αξίας (value), β) στο χαμηλό κόστος των ενεργειών.  

Γιατί το Creative Marketing είναι αναγκαίο; Διότι η μάχη του ανταγωνισμού και της επιβίωσης για τις επιχειρήσεις σήμερα είναι πιο σκληρή από ποτέ. Με την εδραίωση του διαδικτυακού κόσμου, οι καταναλωτές εκτίθενται σε αλλεπάλληλες πληροφορίες και μηνύματα, προσπερνώντας αδιάφορα τα περισσότερα από αυτά. Έτσι, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επαφίενται σε οικονομικές αλλά, ταυτόχρονα, πρωτότυπες καμπάνιες, ώστε να μαγνητίσουν τα βλέμματα του κοινού τους, επιδιώκοντας να μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη του.  

Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, είναι η προσαρμοστικότητα και η ευρύτητα της συγκεκριμένης στρατηγικής μάρκετινγκ. Το Creative Marketing μπορεί να εφαρμοστεί παντού – online και offline – σε κάθε τομέα και με κάθε μορφή! Δεν γνωρίζει περιορισμούς παρά μόνο όσους μπορεί να θέσει η δημιουργικότητά σας, αρκεί αυτή να μην προσβάλλει ή διχάζει τους καταναλωτές και την κοινή γνώμη.  

Ποιες είναι, λοιπόν, ορισμένες από τις εκφάνσεις του Creative Marketing στις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δημιουργικές σας δυνατότητες, απογειώνοντας το buzz γύρω από το brand σας;  

Social Media, giveaways & διαγωνισμοί!

Τα Social Media αποτελούν το ιδανικό online περιβάλλον για εσάς, καθώς εκεί μπορείτε να προσεγγίσετε το κοινό σας έξυπνα, άμεσα και με ελάχιστο κόστος. Επινοήστε πρωτότυπους διαγωνισμούς στα κοινωνικά δίκτυα (social media contests) ή παροτρύνετε τους χρήστες να αλληλοεπιδράσουν μαζί σας, μέσω likes & shares, προσφέροντας ένα άκρως δελεαστικό giveaway.  

Το gamification συναρπάζει!

Η πρακτική του gamification εξιτάρει το κοινό, φέρνοντάς το πιο κοντά σας αβίαστα και διασκεδαστικά! Οι gamification-based μηχανισμοί συναντώνται σε ένα διευρυμένο σύνολο κλάδων και δραστηριοτήτων, από τα role-playing games έως τα προγράμματα loyalty. Αναπτύσσοντας καλοσχεδιασμένες gamified εφαρμογές για την επιχείρησή σας, θα κατακτήσετε την αφοσίωση των χρηστών, μέσα από το συναρπαστικό περιβάλλον διάδρασης που θα προσφέρετε.  

Content is king”!

Δημιουργήστε αξιοσημείωτο, σαγηνευτικό, ποιοτικό, worth-sharing περιεχόμενο σε κάθε εκδοχή: videos, blogging, infographics, podcasting κ.λπ.! Το content που δίνει value στο κοινό, είναι περίεργο ή χιουμοριστικό, γεννάει συναισθήματα και παρέχει έγκυρες πληροφορίες με τον πιο απρόσμενο τρόπο είναι εκείνο που θα κάνει τη διαφορά, προσελκύοντας νέους πελάτες. Επενδύστε στον ωραίο λόγο και στη δύναμη της εικόνας και συνθέστε ένα άρτιο αποτέλεσμα, εναρμονισμένο με τις προσδοκίες του target group σας.  

Το ακαταμάχητο Guerrilla Marketing!

Το Guerrilla Marketing ξαφνιάζει, ενθουσιάζει, εντυπωσιάζει! Ως μία απόλυτα αντισυμβατική στρατηγική marketing, λανσάρει την κουλτούρα του Creative Marketing στους δρόμους, σε δημόσιους χώρους, στα πάρκα, στα ΜΜΜ και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε. Διοχετεύστε το πάθος και την ενέργειά σας στις ιδιοφυείς τεχνικές του, παρασύροντας το κοινό στη δίνη της δημιουργικότητάς σας!    

Οι… «προκλήσεις» των Social Media!

Επιστρέφοντας στον κόσμο των social media, παρουσιάζουμε ακόμη μία “creative” πτυχή τους: τα social media challenges. «Προκαλέστε» το κοινό σας, συνδυάζοντας το brand σας με μία απόλυτα ευχάριστη εμπειρία, που θυμίζει παιχνίδι και ιντριγκάρει τους χρήστες! Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα ενισχύσετε το engagement με τους πελάτες σας, αλλά θα αυξήσετε σημαντικά και τις πιθανότητές σας να γίνετε viral.  

Πείτε το με μια ιστορία!

…εικονογραφώντας την! Όταν ένα δυναμικό και ελκυστικό storytelling συναντήσει την εικαστική δεινότητα του graphic design, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι καθηλωτικό. Δημιουργήστε μία σειρά από ιστορίες που εξάπτουν την περιέργεια και σχετίζονται με το brand σας, τις οποίες μπορείτε να εκθέσετε στο κοινό σας μέσω άρθρων, social media profiles, brochures, videos κ.ά..  

Η πιο “artistic” εκδοχή σας!

Προβάλετε την πιο καλλιτεχνική πτυχή της εταιρείας σας, εμπνέοντας τον θαυμασμό των καταναλωτών! Σχεδιάστε business cards, εταιρικές μπροσούρες, συσκευασίες και αυτοκόλλητα, τα οποία διαθέτουν μοναδικότητα και ασυνήθιστα εικαστικά ή τρισδιάστατα στοιχεία, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο – εκλεπτυσμένο ή πιο αστείο – χαρακτήρα στο brand σας, προσελκύοντας την προσοχή των γύρω σας και γοητεύοντας το κοινό σας.  

Εν κατακλείδι

Είστε έτοιμοι να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσα από τις ευφάνταστες τεχνικές του Creative Marketing; Αρκεί, απλώς, να ενεργοποιήσετε το ανήσυχο πνεύμα σας και να αφεθείτε στη δημιουργική σας διάθεση! Οι ιδέες που σας παραθέτουμε παραπάνω αποτελούν μία καλή αφετηρία για εσάς, ώστε να αντλήσετε έμπνευση και να εκτοξεύσετε την αναγνωρισιμότητα και τις πωλήσεις σας μέσα από την επινοητικότητά σας.

Αναζητάτε ακόμη περισσότερες Creative Marketing ιδέες; Επικοινωνήστε μαζί μας και μυηθείτε στα ανατρεπτικά μυστικά των πιο “creative” στρατηγικών για την επιχείρησή σας!

Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: developgreece.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr