NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΕΕ: «Διεξοδική έρευνα» για την φορολογική μεταχείριση της Nike στην Ολλανδία

ΕΕ: «Διεξοδική έρευνα» για την φορολογική μεταχείριση της Nike στην Ολλανδία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διεξοδική έρευνα για να εξετάσει κατά πόσον η φορολογική μεταχείριση που παρείχε η Ολλανδία στη Nike μπορεί να έχει προσφέρει στην εταιρεία αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η επίσημη έρευνα αφορά στη φορολογική μεταχείριση της Ολλανδίας δύο εταιρειών του ομίλου Nike με έδρα την χώρα, της Nike European Operations Netherlands BV και της Converse Netherlands BV. Οι δύο αυτές εταιρείες εκμετάλλευσης αναπτύσσουν, εμπορεύονται και καταγράφουν τις πωλήσεις των προϊόντων Nike και Converse στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Από το 2006 έως το 2015, οι ολλανδικές φορολογικές αρχές εξέδωσαν πέντε φορολογικές αποφάσεις, δύο εκ των οποίων εξακολουθούν να ισχύουν, υιοθετώντας μια μέθοδο υπολογισμού των δικαιωμάτων που πρέπει να καταβάλλουν οι Nike European Operations Netherlands και Converse Netherlands για τη χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ως αποτέλεσμα των αποφάσεων, η Nike European Operations Netherlands BV και η Converse Netherlands BV φορολογούνται στην Ολλανδία με περιορισμένο λειτουργικό περιθώριο που βασίζεται στις πωλήσεις.

Σε αυτό το στάδιο, η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι οι πληρωμές δικαιωμάτων που εγκρίνονται από τις αποφάσεις ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Η έναρξη διεξοδικής έρευνας παρέχει στην Ολλανδία και σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευκαιρία υποβολής παρατηρήσεων. Δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr