NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Στο μικροσκόπιο και των νορβηγικών Αρχών μπαίνει η Huawei

Στο μικροσκόπιο και των νορβηγικών Αρχών μπαίνει η Huawei

Την πιθανότητα αποκλεισμού της κινεζικής Huawei από τα τηλεπικοινωνιακά έργα για την ανάπτυξη δικτύου 5G στην χώρα εμφανίζεται να εξετάζει η Νορβηγία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Euronews.

Η νορβηγική κυβέρνηση συζητά επί του παρόντος μέτρα για τη μείωση πιθανών ευπαθειών στις τηλεπικοινωνίες, πριν την αναβάθμιση του δικτύου.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία και αυτές σχετίζονται με την κατασκοπεία σε ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς στη Νορβηγία» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Tor Mikkel Wara στο Reuters στο περιθώριο επιχειρηματικής διάσκεψης. «Αυτό το ερώτημα είναι ύψιστης προτεραιότητας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες εναντίον της Huawei, ο Wara δήλωσε: «Ναι, εξετάζουμε τα βήματα που έγιναν σε άλλες χώρες, τα βήματα που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία».

Οι νορβηγικές Telenor και Telia χρησιμοποιούν σήμερα εξοπλισμό 4G της Huawei και δοκιμάζουν εξοπλισμό από την κινεζική εταιρεία στα πειραματικά δίκτυα 5G.

Με πληροφορίες από euronews

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr