NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

FedHATTA: Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για τα τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για τα τουριστικά γραφεία

«Η καινούρια χρονιά βρίσκει τον κλάδο των τουριστικών γραφείων έτοιμο για ένα δυναμικό ξεκίνημα, αφού ο νέος νόμος του Υπουργείου Τουρισμού (Ν. 4582/2018), ο οποίος ψηφίστηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2018, αποκαθιστά ρητά τον ρόλο του στο τουριστικό γίγνεσθαι, αντιμετωπίζει αδικίες και προβλήματα ετών και παρέχει στα τουριστικά γραφεία εργαλεία για να πραγματοποιούν το έργο τους ευκολότερα και αποτελεσματικότερα» αναφέρει η FedHATTA σε ανακοίνωση της.

«Πρόκειται για προϊόν ιδιαίτερα μακροχρόνιων και επίπονων διαβουλεύσεων και προσπαθειών από την πλευρά μας να περιληφθούν σ’ αυτόν οι λύσεις για όσο το δυνατόν περισσότερα εκκρεμή ζητήματα. Παρά το γεγονός δε, ότι υπάρχουν, γενικότερα, πολλά πράγματα που πρέπει να επιτευχθούν ακόμη, ο συγκεκριμένος νόμος είναι θεμιτό να θεωρηθεί μία σημαντική επιτυχία για τον κλάδο μας» όπως χαρακτηριστικά συμπληρώνει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, οι προβλέψεις που υπάρχουν στον σχετικό νόμο είναι οι ακόλουθες:

  • Διοργάνωση Συνεδρίων: Επιβεβαιώνει τα συνέδρια ως έργο κατ’ εξοχήν των τουριστικών γραφείων και, στις περιπτώσεις όπου αυτά αποτελούν μέρος οργανωμένου ταξιδιού, στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, απαιτεί τη συνεργασία με τουριστικό γραφείο. - Δημιουργεί Μητρώο Συνεδρίων και Διοργανωτών Συνεδρίων.
  • Τουριστικά Γραφεία Τρίτων Χωρών: Ξεκαθαρίζει ρητά ότι, όταν τουριστικά γραφεία τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) επιθυμούν να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα μας, θα πρέπει είτε να διαθέτουν δικό τους τουριστικό γραφείο που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή να συνεργάζονται με τουριστικό γραφείο που ήδη λειτουργεί νόμιμα στην χώρα μας.
  • Παροχή Υπηρεσιών Τουριστικού Χαρακτήρα – Τουριστικός Συνοδός – Έκδοση Εισιτηρίων: Δίνει τη δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών οργανωμένου ταξιδιού, να πωλούν κατ’ επιλογή (optional) εκδρομές στις ομάδες των ταξιδιωτών τους στα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζονται, μέσω των νόμιμα απασχολούμενων τουριστικών συνοδών τους (tour leaders), χωρίς να διαθέτουν υποκατάστημα εκεί όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία, αφού πρώτα δηλώσουν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία στις οικείες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ.).
  • Επιβατικά Οχήματα Ιδιωτικής Χρήσης: Προσαρμόζει, επιτέλους, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα mini van με οδηγό των τουριστικών γραφείων, τα οποία πραγματοποιούν μεταφορές στο πλαίσιο των προπληρωμένων οργανωμένων ταξιδιών των πελατών τους με voucher, στις πραγματικές ανάγκες του συγκεκριμένου έργου των τουριστικών γραφείων και των οργανωμένων ταξιδιών των ταξιδιωτών, αντί να τα υποχρεώνει να ακολουθούν κανόνες που αφορούν στην πραγματικότητα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα (rent-a-car) και δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν από τα τουριστικά γραφεία.
  • Αθλητικός Τουρισμός: Διαχωρίζει τον αθλητικό τουρισμό από τον «τουρισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής - περιπέτειας», ο οποίος συνιστά ειδικότερη μορφή αθλητικού τουρισμού απευθυνόμενη σε επισκέπτες-τουρίστες, που, στο πλαίσιο των διακοπών τους, επισκέπτονται έναν προορισμό για να συμμετέχουν ενεργά σε μία ή περισσότερες δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής.
  • Θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης: Παρέχει περισσότερες δυνατότητες για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ξεναγού που μπορεί να ξεναγήσει σε ορισμένη γλώσσα, το οποίο απασχολεί πολλά τουριστικά γραφεία.
  • Μετατροπή Τουριστικού Γραφείου: Προβλέπεται η έκδοση νέας Βεβαίωσης Συνδρομής Νόμιμων Προϋποθέσεων σε περίπτωση μετατροπής υφιστάμενου τουριστικού γραφείου σε ηλεκτρονικό, και αντίστροφα.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr