NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΣΒΒΕ: Άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την επαναλειτουργία της Hellenic Steel

ΣΒΒΕ: Άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την επαναλειτουργία της Hellenic Steel

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ανακοίνωσε πως θεωρεί απαράδεκτη τη γραφειοκρατική εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της Hellenic Steel, (η οποία θέτει ευθέως σε κίνδυνο την υλοποίηση μιας ξένης άμεσης επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα).

Ο ΣΒΒΕ ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη να κατανοήσει ότι οι αιτιάσεις του ΕΦΚΑ είναι ανύπαρκτες, και καθυστερούν αναίτια την υλοποίηση μιας σημαντικής παραγωγικής επένδυσης στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο Σύνδεσμος, η εταιρεία δεν έχει εκκρεμείς οφειλές, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης μπορεί να προχωρήσει κανονικά και η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης στις 28 Ιανουαρίου 2019 θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

Σε περίπτωση μη θετική κατάληξης της υπόθεσης, ο Σύνδεσμος τόνισε πως κινδυνεύουν να χαθούν κεφάλαια άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ και περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Η έναρξη λειτουργίας της Hellenic Steel, θα σημάνει τη σημαντική υπεργολαβική δραστηριότητα της εταιρείας, ενώ θα δημιουργηθούν σημαντικά οφέλη από την αύξηση της δραστηριότητας τόσο στις τοπικές μεταφορικές εταιρείες, όσο και στην ενίσχυση της κίνησης στο λιμένα της Θεσσαλονίκης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr