NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Πολωνία ζητά κοινή στάση από ΕΕ & ΝΑΤΟ απέναντι στην Huawei

Η Πολωνία ζητά κοινή στάση από ΕΕ & ΝΑΤΟ απέναντι στην Huawei

Η κινεζική Huawei ανακοίνωσε το Σάββατο πως προχώρησε στην απόλυση του εργαζομένου της ο οποίος συνελήφθη στην Πολωνία με κατηγορίες για κατασκοπεία.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, Joachim Brudzinski, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να εργαστούν από κοινού γύρω από το εάν θα αποκλείσουν την εταιρεία από τις αγορές τους, μετά τη σύλληψη του Κινέζου υπαλλήλου και ενός πρώην αξιωματούχου ασφαλείας της Πολωνίας.

Στους δύο άνδρες έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες και αναμένεται η κράτηση τους για ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει ακόμη και τους τρεις μήνες. Ο Brudzinski δήλωσε ότι η Πολωνία επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία με την Κίνα, αλλά ότι απαιτείται συζήτηση για το αν θα αποκλειστεί η Huawei από ορισμένες αγορές.

«Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για tη Huawei στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Θα ήταν πολύ λογικό να υπάρχει κοινή στάση μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ και των μελών του ΝΑΤΟ» δήλωσε σε συνέντευξη του. «Θέλουμε οι σχέσεις με την Κίνα να είναι καλές, εντατικές και ελκυστικές και για τις δύο πλευρές» συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr