NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Δοκιμές αυτοοδηγούμενων λεωφορείων στην Ελλάδα το 2020

Δοκιμές αυτοοδηγούμενων λεωφορείων στην Ελλάδα το 2020

Ολοκληρώθηκε, μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο, η επιλογή των πέντε κοινοπραξιών που προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ανάπτυξη συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτοοδηγούμενα λεωφορεία, σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την υψηλή ποιότητα των υποβληθεισών προσφορών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακαλύψουμε εξαιρετικές λύσεις στην πρόκληση του FABULOS. Θα είναι πολύ συναρπαστικό να δούμε αυτές τις προτεινόμενες λύσεις να γίνονται πραγματικότητα μέχρι τα τέλη του 2020», συνοψίζει ο τεχνικός πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης, Oscar Nissin, από το Metropolia University of Applied Sciences.

Πέντε ευρωπαϊκές κοινοπραξίες πέτυχαν στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, στις οποίες παίρνουν μέρος συνολικά 16 εταιρείες από έξι ευρωπαϊκές χώρες. Στις 1 Ιανουαρίου ξεκίνησε η δεύτερη φάση του προγράμματος, στόχος της οποίας αποτελεί η τεχνική, οικονομική και οργανωτική επαλήθευση της προσφοράς κάθε κοινοπραξίας. Το budget του FABULOS φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα καλύτερα concept θα αναπτυχθούν σε πρωτότυπα και θα δοκιμαστούν εργαστηριακά το φθινόπωρο του 2019, στη δεύτερη φάση. Η τρίτη φάση στοχεύει στον έλεγχο τους υπό πραγματικές συνθήκες. Αναμένεται ότι τρία πρωτότυπα θα υποβληθούν σε δοκιμές σε μικρούς στόλους αυτοματοποιημένων λεωφορείων στην Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Πορτογαλία από τον Μάρτιο του 2020.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr