NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts»

Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts»
15_01_2019 | 10:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts», που έχει ως θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις, πραγματοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 2 στο Κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου κύκλου του προγράμματος και η απονομή των βεβαιώσεων «Energy Scouts» στους συμμετέχοντες.

Οι «Energy Scouts» από διαφορετικές επιχειρήσεις και κλάδους συμμετείχαν στο 4ημερο workshop τον Νοέμβριο του 2018, υλοποίησαν το δικό τους project και θα παρουσιάσουν στη διάρκεια της εκδήλωσης την πρότασή τους για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης, στην οποία εργάζονται, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.   

Μια κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει τις παρουσιάσεις των «Energy Scouts» και η πιο καινοτόμος ιδέα θα βραβευτεί και θα ταξιδέψει στη Γερμανία, όπου θα  γίνουν οι παρουσιάσεις έργων από «Energy Scouts» και άλλων χωρών, που συμμετέχουν στο έργο Young Energy Europe. Στο τέλος της εκδήλωσης θα απονεμηθούν σε όλους τους «Energy Scouts» βεβαιώσεις συμμέτοχης με τη σφραγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια σε θέματα και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Το έργο Young Energy Europe εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI). Το έργο  χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU) της Γερμανίας και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα, το έργo Young Energy Europe υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Ο επόμενος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe, το Σεπτέμβριο του 2019. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 036, E-Mail:  young-energy-europe@ahk.com.gr. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr