NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Αύξηση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης

Αύξηση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι γερμανικές άμεσες επενδύσεις την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, διπλασιάζοντας τα συνολικά νούμερα μεταξύ 2010 και 2017 και φτάνοντας στα 5,97 δισεκατομμύρια ευρώ, από 2,97 το 2010.

Η επίδοση αυτή αποκτά πρόσθετη αξία αν συνεκτιμηθεί το ότι στο διάστημα αυτό οι συνολικές ξένες άμεσες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 10% και διαμορφώθηκαν στα 27,19 δισ. ευρώ, από 30,14 το 2010.

Σημειώνεται πως η Γερμανία πέρασε το 2017 στην πρώτη θέση, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες άμεσες επενδύσεις, ξεπερνώντας το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Αυτό οφείλεται στην απόκτηση από την Fraport AG των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Γερμανίας, το 2016 δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα 120 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις γερμανικών συμφερόντων, με 27.000 εργαζομένους και ετήσιο κύκλο εργασιών 7,7 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των δραστηριοποιουμένων γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα συγκαταλέγονται: Deutsche Telekom (δια της εξαγοράς του ΟΤΕ), Bayer, Böhringer-Ingelheim, Nokia-Siemens Networks, Siemens, Lidl, Bosch-Siemens, Beiersdorf, Osram, Henkel, SAP κ. ά.

Με πληροφορίες από Economistas

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr