NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα & Επιχειρηματικότητα»

 Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα & Επιχειρηματικότητα»
15_01_2019 | 13:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Μια διαφορετικού τύπου εκδήλωση με θέμα τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και τον ρόλο της στην επιχειρηματικότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο ωδείο Ρεθύμνου αποσπάζοντας την θετική ανταπόκριση του κόσμου ο οποίος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και η StartUpper, κα. Χριστίνα Τριποδιανάκη υποδέχτηκαν στο Ρέθυμνο την κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη επιχειρώντας να "ξεκλειδώσουν" τις πτυχές της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η υπό συζήτηση θεματική με τίτλο «Ξεκλειδώστε την πόρτα της ζωής που επιθυμείτε» είχε ως στόχο να αναδειχθούν η προσπάθεια, οι δυσκολίες αλλά και οι ευκαιρίες μέσα από τις οποίες μπορούν να συμβαδίσουν οι οικογενειακές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της σύγχρονης γυναίκας στους σημερινούς εντατικούς ρυθμούς ζωής. Σε αυτήν την κατεύθυνση καταξιωμένες ομιλήτριες επιχείρησαν να αναπτύξουν τις εμπειρίες τους αλλά και τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν η κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη – Co Founder Zeus + Dione, η κα. Δήμητρα Κολοτούρα - Co Founder Zeus + Dione, η κα.  Χριστίνα Τριποδιανάκη – (StartUpper) Founder CT’ STYLEPROJECT.com, η κα. Χρύσα Τζωρτζάκη Στρατουδάκη – Transformation Coach/ Speaker/ Business Strategist/ Author και– Ιατρός Ακτινολόγος, Founder Advanced Ultrasound, Diagnostics & Imaging.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξει μια νέα δίοδο για τις γυναίκες του Ρεθύμνου, να τις ενεργοποιήσει, να τις βοηθήσει, να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας και για ένα κίνητρο να πραγματοποιήσουν τους στόχους, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους με προσπάθεια, υπομονή και επιμονή με γνώση. Παράλληλα ανέφερε πως η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να στηρίξει τις γυναίκες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και βγαίνουν μπροστά, ώστε να δημιουργηθούν νέα ρυάκια ελπίδας σε αυτό το τέλμα που βρισκόμαστε.

Στην ομιλία της η κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ανέλυσε τις δυσκολίες που συναντά μια γυναικά στον επιχειρηματικό τομέα  αναπτύσσοντας παράλληλα τα στοιχεία που είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, επικεντρώθηκε στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ελληνική περιφέρεια, σε μέρη της Ελλάδας που τίποτα δεν είναι εύκολο και αυτονόητο  εκεί που όλα κερδίζονται από την αρχή, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και πολύ μόχθο. Όπως ανέφερε, «σε μια εποχή που βιώνουμε και τα αρνητικά ( όχι μόνο τα θετικά) της παγκοσμιοποίησης, η έννοια της βιωσιμότητας στο τοπικό επίπεδο παίρνει άλλες διαστάσεις και για εμένα λειτουργεί ως απάντηση στην ερώτηση : που πάμε αύριο;» Κλείνοντας, τόνισε πως «ως γυναίκα επιχειρηματίας που έχω δημιουργήσει την εταιρεία design ZEUS N’ DIONE το 2012 στην «καρδιά» της κρίσης, ελπίζω και εύχομαι να μπορέσω μεταφέροντας την εμπειρία μου να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες να κυνηγήσουν το όνειρό τους».

Στη συνέχεια η κα. Δήμητρα Κολοτούρα αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά  που καθιστούν πετυχημένη μια νέα επιχειρηματική κίνηση τονίζοντας πως  «ο επιχειρηματικός, ο στρατηγικός, ο επικοινωνιακός σχεδιασμός είναι απαραίτητος και η πρόβλεψη βάση δεδομένων σωτήρια. Επίσης, η συνέπεια είναι σημαντική. Μια καλή αρχή πρέπει να συνεχίσει με τις ίδιες παραμέτρους την πορεία της. Η συνέπεια και η επιμονή είναι κλειδιά στην επιτυχία. Εδώ θα ήθελα να επιμείνω στην έννοια της αυθεντικότητας. Με ότι καταπιαστεί ο καθένας από εμάς ας είναι κάτι που θα εμπεριέχει ειλικρίνεια και μια καινούργια προσέγγιση, μια καινούργια ιστορία. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγαλύτερες από το να αντιγράψουμε μια άλλη επιτυχημένη συνταγή».

Ακολουθήσε η κα.  Χριστίνα Τριποδιανάκη η οποία επιχείρησε μέσα από την προσωπική της επαγγελματική εμπειρία να αναδείξει πως οι νέοι μπορούν να ξεχωρίσουν και να δημιουργήσουν, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε καιρούς δύσκολους, σε καιρούς κρίσης μέσα σ’ ένα χαοτικό κόσμο  τεράστιων ταχυτήτων, είναι εύκολο ο νέος άνθρωπος-παρά την εκπαίδευση, την εξειδίκευση και τα γνωστικά του προσόντα- να καμφθεί λόγω των αλλαγών στον εργασιακό χώρο. Μια τέτοια πρόκληση και ευκαιρία-που μπορεί ο νέος άνθρωπος να τολμήσει να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά, να το διατηρήσει στο νου, να το κάνει εικόνα - στόχο να το πιστέψει και να το πετύχει».

Έπειτά, η κα. Σοφία Σταγκουράκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συναντά ένας ιδιώτης γιατρός ξεκινώντας σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, σημειώνοντας πως η πειθαρχία, η αντοχή, η διαίσθηση, η περιέργεια, το θάρρος και η διπλωματία είναι από τα βασικότερα ηγετικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι Γυναίκες. Όλα  αυτά   συνάμα   μαζί  με   την   υψηλή   αίσθηση  των  συνεργιών   και  της συνεργασίας   σε   συνδυασμό   με   την  έλλειψη   του   ενστίκτου   της   στείρας ανταγωνιστικότητας   μπορούν   να   φέρουν καλύτερα   αποτελέσματα.

Τέλος, η κ. Χρύσα Τζωρτζάκη Στρατουδάκη μίλησε για το άγχος, και τη γυναικεία αυτοπεποίθηση δίνοντας μια άλλη οπτική στο πως μπορούμε να βλέπουμε τη καθημερινότητα μας και μας έδωσε τρόπους, τεχνικές   και εργαλεία που  μπορούμε   να   εφαρμόσουμε χρησιμοποιώντας   τη δύναμη του νου, ενώ παρακίνησε τις γυναίκες να πάρουν την ευθύνη της ευτυχίας τους στα χέρια τους και σε ότι στόχο βάλουν για τον εαυτό τους. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr