NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

ΕΣΕΕ: Σε τροχιά υλοποίησης προστασία α' κατοικίας & ακατάσχετος λογαριασμός

ΕΣΕΕ: Σε τροχιά υλοποίησης προστασία α' κατοικίας & ακατάσχετος λογαριασμός

«Ως κεντρική της προτεραιότητα» έχει θέσει την προστασία της πρώτης κατοικίας των επιχειρηματιών και τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού η ΕΣΣΕ, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του Προεδρείου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Δημήτρη Λιάκο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γ. Καρανίκας, παρουσίασε τις θέσεις του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι ενώ η εφαρμογή του «Ειδικού επιχειρηματικού Λογαριασμού» προβλέπεται ρητά στο νόμο 4446/2016, εντούτοις δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Όπως τόνισε «ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα μπορούσε να αποτελέσει έναν "τροφοδότη λογαριασμό" των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, με πρόβλεψη ειδικού προστατευτικού καθεστώτος έναντι των κατασχέσεων. Ο λογαριασμός θα συνδέεται με τις εισπράξεις της επιχείρησης από πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες μέσω της χρήσης τερματικών μηχανημάτων αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών (POS), ενώ το ύψος του προστατευτικού ορίου θα καθορίζεται βάσει των απολογιστικών δεδομένων της οικονομικής λειτουργίας κάθε επιχείρησης. Μέχρι τώρα, η υποχρεωτική δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού στις φορολογικές αρχές, φαίνεται ότι τελικά αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων και των συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής».

Ο Υπουργός από την πλευρά του «διαβεβαίωσε ότι και για τα δύο κρίσιμα ζητήματα καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια και αναγνωρίζονται ως δίκαια αιτήματα τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για την κοινωνική συνοχή».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr