NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα McDonald's χάνουν το εμπορικό σήμα «Big Mac» στην Ευρώπη

Τα McDonald's χάνουν το εμπορικό σήμα «Big Mac» στην Ευρώπη
15_01_2019 | 21:01 15_01_2019 | 21:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται ως ορόσημο, το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) αποφάσισε την ακύρωση του εμπορικού σήματος «Big Mac» των McDonald’s, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επέκταση της ιρλανδικής αλυσίδας εστιατορίων Supermac στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν οι πηγές, η Supermac κατάφερε να «πείσει» την EUIPO, με την τελευταία να κρίνει ότι η McDonald's δεν χρησιμοποιεί το trademark του γνωστού χάμπουργκερ βάσει του ευρωπαϊκού νόμου. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η απόφαση ισχύει άμεσα και η McDonald's έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Η ιρλανδική αλυσίδα είχε φέρει την υπόθεση ενώπιον της ρυθμιστικής Αρχής πριν από δύο χρόνια. Κατηγορούσε τότε την McDonald's για «εκφοβισμό μέσω εμπορικού σήματος» καθώς αυτή χρησιμοποίησε το trademark «Big Mac» για να εμποδίσει την Supermac να επεκταθεί στην ΕΕ, λόγω του ότι, όπως υποστήριζε, η ονομασία της ήταν πολύ κοντά σε εκείνη του Big Mac και θα προκαλούσε σύγχυση στο κοινό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια μικρότερη εταιρεία καταφέρνει κάτι τέτοιο απέναντι στην McDonald's. Το 2009, μια αλυσίδα εστιατορίων από την Μαλαισία κέρδισε το δικαίωμα να ονομάζεται «McCurry» μετά από οκταετή μάχη με τα γνωστά εστιατόρια.

Με πληροφορίες από Guardian, CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr