NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Υπουργείο Παιδείας: Πρόγραμμα Μαθητείας ΙΕΚ με αποζημίωση για τους σπουδαστές

Υπουργείο Παιδείας: Πρόγραμμα Μαθητείας ΙΕΚ με αποζημίωση για τους σπουδαστές
16_01_2019 | 17:15 16_01_2019 | 17:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας προς τους καταρτιζόμενους των Δημοσίων ΙΕΚ που αφορά σε όσους επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις ως υποψήφιοι μαθητευόμενοι στο «Πρόγραμμα Μαθητείας Ι.Ε.Κ.», με βάση τις ειδικότητες, τα Δημόσια ΙΕΚ και τις προσφερόμενες θέσεις, όπως εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα.

Αυτοί θα πρέπει να είναι απόφοιτοι του 4ου εξαμήνου φοίτησης των προσφερόμενων ειδικοτήτων, να μην πραγματοποιούν πρακτική άσκηση ή να έχουν λάβει απαλλαγή από αυτή και να βρίσκονται εκτός απασχόλησης (κατά την ημερομηνία εγγραφής τους στο τμήμα Μαθητείας και καθ’ όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Μαθητείας Ι.Ε.Κ.»).

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη οι ίδιοι, δικαιούνται θέση στο Τμήμα Μαθητείας στην ειδικότητά τους, εφόσον το Τμήμα Μαθητείας λάβει έγκριση λειτουργίας από τον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων του «Προγράμματος Μαθητείας Ι.Ε.Κ.» ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, που κατά την παρούσα στιγμή είναι 17,12€ για τους μαθητευόμενους κάτω των 25 ετών και 19,64€ για τους μαθητευόμενους άνω των 25 ετών.

Μέρος της αποζημίωσης επιδοτείται από το ΥΠΠΕΘ μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ και καταβάλλεται από τον Ειδικό Λογαριασμό στους μαθητευόμενους. Το ποσό της επιδότησης του ΥΠΠΕΘ ορίζεται την παρούσα στιγμή στα 11,00 € για κάθε ημέρα του «Προγράμματος Μαθητείας στο χώρο εργασίας» για μαθητευόμενους κάτω των 25 ετών και στα 14,00 € για τους μαθητευόμενους άνω των 25 ετών.

Το υπολειπόμενο ποσό της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη στον οποίο πραγματοποιείται το «Πρόγραμμα Μαθητείας στο χώρο εργασίας» της εφαρμογής του «Προγράμματος Μαθητείας στο Ι.Ε.Κ.». Οι μαθητευόμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και των φορέων-οργανισμών για λογαριασμό των οποίων ο ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές για όλο το διάστημα μαθητείας στο «Πρόγραμμα Μαθητείας στο χώρο εργασίας». Ο εργοδότης βαρύνεται με το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια, επικουρική σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από εδώ. Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα υποβολής μίας αίτησης συμμετοχής με επιλογή τριών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. στα οποία θα λειτουργήσει Τμήμα Μαθητείας της ειδικότητάς του.

ρακτικηπινακασ.png?mtime=20190116171127#asset:110190

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr