NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη
ανάγνωση

ΣΕΟ: «Σταθερή και ουσιαστική» η αύξηση των εξαγωγών ελληνικού κρασιού στις ΗΠΑ

ΣΕΟ: «Σταθερή και ουσιαστική» η αύξηση των εξαγωγών ελληνικού κρασιού στις ΗΠΑ

Σταθερά αυξητική τάση παρουσιάζουν οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με μελέτη του Εμπορικού Γραφείου του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης που δημοσιεύει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οίνου (ΣΕΟ), βάσει στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ.

«Οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού, παρά τις αντιξοότητες και μεγάλες προκλήσεις που εμφανίζει η αγορά των Η.Π.Α., ("κλειστή" διαστρωμάτωση της αγοράς σε τρία επίπεδα, εντονότατος ανταγωνισμός, μεγάλο κόστος υλοποίησης δράσεων προβολής-προώθησης, κ.ά.) παρουσιάζουν, όπως αναλύσαμε στο οικείο κεφάλαιο, σταθερά αυξητική τάση, με τις προοπτικές περαιτέρω διείσδυσης τους να είναι υπαρκτές και ευνοϊκές, υπό συγκεκριμένες ωστόσο προϋποθέσεις» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, η αξία των εξαγωγών ελληνικού κρασιού ανήλθε στα 12,4 εκατ. ευρώ το 2017, ενισχυμένη κατά 49% σε σχέση με το 2012, ενώ, στο ίδιο διάστημα παρουσίασε αύξηση κατά 15% ο όγκος πωλήσεων, ο οποίος έφτασε στα 2,36 εκατ. κιλά στο 2017.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση κατά 28% της τιμής εξαγωγής σε βάθος δεκαετίας. Το 2017 ανήλθε στα 5,3 ευρώ/κιλό έναντι 4,15 ευρώ/κιλό το 2007. Συγκριτικά με το 2016, οι εξαγωγές του 2017 εμφανίζουν αύξηση κατά 14,7% σε αξία, κατά 5,5% σε όγκο και κατά 8,7% στην τιμή.

Ο ΣΕΟ τονίζει πως χρειάζεται «συνεχή, επίμονη και επαναλαμβανόμενη προσέγγιση επαγγελματιών του κλάδου στις Η.Π.Α» και «συνεχείς, επίμονες, επαναλαμβανόμενες και στοχευμένες δράσεις προώθησης – προβολής τους στο καταναλωτικό κοινό». Οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εξειδικευμένες γευσιγνωσίες, διαφημίσεις ή πληρωμένες καταχωρήσεις σε έντυπα του ειδικού τύπου, «open house events» σε εστιατόρια ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας, δημιουργία «ελληνικών ραφιών» σε επιλεγμένα μεγάλα liquor stores, πληρωμένα ταξίδια στην Ελλάδα και τα οινοποιεία κ.α.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr