NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Mastercard: Τέλος στις αυτόματες χρεώσεις μετά τις δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους

Mastercard: Τέλος στις αυτόματες χρεώσεις μετά τις δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους
17_01_2019 | 16:54 18_01_2019 | 11:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Στην υιοθέτηση μιας νέας πολιτικής για την προστασία των καταναλωτών από ανεπιθύμητες χρεώσεις ανακοίνωσε πως προχωρά η Mastercard, μέσω της οποίας θα ζητά την άδεια τους για την συνέχιση συνδρομών που πραγματοποιήθηκαν για κάποια συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δωρεάν δοκιμής.

Υπό τη συγκεκριμένη πολιτική, οι πάροχοι που προσφέρουν εγγραφές σε δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους των υπηρεσιών τους ζητώντας από τους καταναλωτές τα στοιχεία της κάρτας τους για την πραγματοποίηση της εγγραφής, θα πρέπει πρώτα να ζητούν την άδεια του χρήστη για να ξεκινήσουν τη σχετική χρέωση, όταν η δωρεάν περίοδος λήξει.

Για να βοηθηθεί ο κάτοχος μιας κάρτας γύρω από την απόφαση, ο έμπορος θα πρέπει να του στέλνει - είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε με μήνυμα - το ποσό της συναλλαγής, την ημερομηνία πληρωμής, το όνομα του, καθώς και σαφείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ακύρωσης της υπηρεσίας.

Από εκεί και πέρα, για κάθε πληρωμή, ο έμπορος θα πρέπει να στέλνει απόδειξη στον κάτοχο της κάρτας για κάθε συναλλαγή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος, με σαφείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ακύρωσης της υπηρεσίας, σε περίπτωση που αυτός επιθυμεί να την διακόψει.

Τέλος, όλες οι χρεώσεις που θα εμφανίζονται στο λογαριασμό της κάρτας θα πρέπει πλέον να περιλαμβάνουν τη URL του ιστοτόπου του εμπόρου ή τον αριθμό τηλεφώνου του καταστήματος όπου ο κάτοχος της κάρτας πραγματοποίησε την αγορά.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της εταιρείας, η συγκεκριμένη διαδικασία θα αφορά μόνο σε αγορές προϊόντων, αποκλείοντας έτσι τις συνδρομές σε διαδικτυακές υπηρεσίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr