NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Nestlé επιταχύνει τη δράση για την αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων

Η Nestlé επιταχύνει τη δράση για την αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων

Η Nestlé παρουσίασε σήμερα το ευρύτερο όραμά της για την επίτευξη ενός μέλλοντος χωρίς απορρίμματα και ανακοίνωσε μία σειρά ενεργειών για την εκπλήρωση της δέσμευσης που έκανε τον Απρίλιο του 2018, να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 100% των συσκευασιών της έως το 2025, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή των πλαστικών απορριμμάτων.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Nestle ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ινστιτούτου Επιστημών Συσκευασίας με στόχο την αξιολόγηση και ανάπτυξη διάφορων βιώσιμων υλικών συσκευασίας και τη συνεργασία με βιομηχανικούς εταίρους για την ανάπτυξη νέων υλικών συσκευασίας και λύσεων. 

  • Από το 2020 έως το 2025, θα καταργήσει σταδιακά όλα τα πλαστικά που ανακυκλώνονται δύσκολα ή καθόλου σε όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως.
  • Από τον Φεβρουάριο του 2019, θα ξεκινήσει να αποσύρει όλα τα πλαστικά καλαμάκια από τα προϊόντα της, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά, όπως χαρτί, καθώς και άλλες καινοτόμες πρακτικές.
  • Θα λανσάρει χάρτινη συσκευασία για το Nesquik το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς και για τη μπάρα snack Yes! το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Τα Smarties θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν συσκευασίες χωρίς πλαστικό το 2019 και η Milo θα πωλείται σε χάρτινες συσκευασίες από το 2020.
  • Η Nestlé Waters θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένο ΡΕΤ στα μπουκάλια της σε ποσοστό 35% μέχρι το 2025, σε παγκόσμιο επίπεδο, και θα φτάσει το 50% στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ιδιαίτερη έμφαση στην εμβληματική μάρκα Poland Spring. Επιπλέον, θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένο ΡΕΤ στο 50% για τις ευρωπαϊκές μάρκες Acqua Panna, Buxton, Henniez και Levissima μέχρι το 2025. 

Το Ινστιτούτο Επιστημών Συσκευασίας διερευνά μεταξύ άλλων εναλλακτικών λύσεων, νέα υλικά με βάση το χαρτί και βιοδιασπώμενα / λιπασματοποιήσιμα πολυμερή που είναι επίσης ανακυκλώσιμα.

Η Nestlé συνεργάζεται επίσης με εξωτερικούς συνεργάτες για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η εταιρεία έχει σχηματίσει μια παγκόσμια συνεργασία με τη Danimer Scientific για την ανάπτυξη ενός θαλάσσιου βιοδιασπώμενου και ανακυκλώσιμου μπουκαλιού για το νερό. Επιπλέον, η Nestlé ξεκίνησε μια συνεργασία με την PureCycle Technologies για την παραγωγή ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου (PP) κατάλληλο για τρόφιμα.
Παράλληλα με τη δέσμευσή της για το 2025, έχει μακροπρόθεσμα τη φιλοδοξία να σταματήσει τη διασπορά πλαστικού στο περιβάλλον σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές της. Τα πλαστικά απόβλητα στον ωκεανό αποτελούν σημαντική απειλή για την Ινδονησία καθώς και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, έγινε η πρώτη εταιρεία τροφίμων που συνεργάστηκε με το Project STOP, το οποίο ξεκίνησε στην Ινδονησία το 2017. Το Project STOP είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την πρόληψη της διασποράς πλαστικού στον ωκεανό, αναπτύσσοντας συνεργασίες με πόλεις και κυβερνήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία. 

Οι 4.200 εγκαταστάσεις της παγκοσμίως δεσμεύονται να εξαλείψουν τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Αυτά τα αντικείμενα θα αντικατασταθούν από υλικά που μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν. Για ανακυκλώσιμα υλικά όπως το ΡΕΤ και το αλουμίνιο, η Nestlé διασφαλίζει ότι τα κατάλληλα μέσα συλλογής και διαχείρισης είναι διαθέσιμα όπου καταναλώνονται και ότι η δέσμευσή της για την ανακύκλωση έχει επικοινωνηθεί με επιτυχία.

Τέλος, οι υπάλληλοι της εταιρείας σε όλες τις τοποθεσίες παγκοσμίως και σε όλα τα επίπεδα θα αφιερώσουν τις ημέρες εθελοντισμού τους για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες καθαρισμού κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου του 2019. Για να δώσει το παράδειγμα, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της και οι υπάλληλοι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελβετία θα προσφέρουν εθελοντική εργασία για να καθαρίσουν τις ακτές της λίμνης της Γενεύης τον Μάιο του 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr