NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Google: Συμφωνία 40 εκατ. δολαρίων με την Fossil του Ελληνοαμερικανού Tom Kartsotis

Google: Συμφωνία 40 εκατ. δολαρίων με την Fossil του Ελληνοαμερικανού Tom Kartsotis

Η κατασκευάστρια ρολογιών Fossil, μια εταιρεία που έχει ιδρυθεί από τον Ελληνοαμερικανό Tom Kartsotis, ανακοίνωσε πως θα πουλήσει στη Google πνευματική ιδιοκτησία αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία σχετίζεται με τεχνολογία γύρω από τα smartwatches.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ένα τμήμα της ομάδας έρευνας και ανάπτυξης της Fossil θα εργαστεί στην Google με στόχο τη δημιουργία μιας «νέας προϊοντικής καινοτομίας που δεν έχει ακόμη διατεθεί στην αγορά». Το ίδιο to Fossil Group αναφέρει επισήμως πως βλέπει το deal ως συναλλαγή και όχι ως εξαγορά.

Όπως δήλωσε ο Greg McKelvey, EVP και chief strategy officer του Fossil Group, η νέα σειρά προϊόντων βασίζεται στην τεχνολογία που η εταιρεία έχει εξελίξει μετά την εξαγορά της Misfit. Υπενθυμίζεται πως η Fossil εξαγόρασε τη Misfit έναντι 260 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015.

Ο ελληνοαμερικανός Tom Kartsotis είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Fossil, ενώ έχει παράλληλα ιδρύσει τις Bedrock Manufacturing και Shinola. Ξεκίνησε στην αγορά της ωρολογοποιίας το 1984σ. Σήμερα η Fossilέχει φτάσει να παρουσιάζει πωλήσεις ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr