NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η κόρη Ιταλού μαφιόζου άνοιξε εστιατόριο στο Παρίσι και το ονόμασε «Corleone»

Η κόρη Ιταλού μαφιόζου άνοιξε εστιατόριο στο Παρίσι και το ονόμασε «Corleone»
18_01_2019 | 12:09 18_01_2019 | 12:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

«Δεν είναι σωστό τα μέλη μιας οικογένειας που έχουν καταστρέψει την εικόνα αυτής της πόλης, μιας οικογένειας που σκότωσε δεκάδες κατοίκους του Κορλεόνε και Σικελούς, να χρησιμοποιούν το όνομα της πόλης μας για να κερδίσουν χρήματα».

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος του ιταλικού χωριού Corleone, Nicolò Nicolosi, της περιοχής που το όνομα της χρησιμοποιήθηκε για την γνωστή οικογένεια μαφιόζων στην τριλογία ταινιών «Ο Νονός» του Francis Ford Coppola αλλά και για την ονομασία του εστιατορίου που αποφάσισε να ανοίξει η κόρη γνωστού αρχιμαφιόζου στο Παρίσι, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Η Lucia Riina, κόρη του Ιταλού μαφιόζου Salvatore «Totò» Riina, άνοιξε το εστιατόριο σε μια περιοχή κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, αναφέροντας πως ο πελάτης θα ανακαλύψει σε αυτό «την πραγματική ιταλική-σικελική κουζίνα σε ένα ζεστό και κομψό μέρος». Η απόφαση της αντιμετωπίζεται με οξεία κριτική στην Ιταλία, εκεί όπου η οικογένεια της βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μετά την κατάσχεση της περιουσίας της από τις Αρχές. 

Ο Salvatore Riina ήταν Ιταλός μαφιόζος και αρχηγός της Σικελικής μαφίας από το 1974 έως και την σύλληψη του το 1993. Έγινε ευρέως γνωστός για την ανελέητη εκστρατεία δολοφονιών που κορυφώθηκε στις αρχές του 1990 με τις δολοφονίες των εισαγγελέων της Επιτροπής κατά της Μαφίας, με αποτέλεσμα την εκτεταμένη δημόσια κατακραυγή και μια μεγάλη καταστολή από τις Ιταλικές Αρχές.

Θεωρείται υπεύθυνος για τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός 13χρονου αγοριού που απήχθη και δολοφονήθηκε. Ο Riina καταδικάστηκε σε 26 φορές ισόβια, πεθαίνοντας από καρκίνο στην φυλακή το 2017.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της οικογένειας προσπαθούν να «χτίσουν» οικονομικά πάνω στο θέμα της μαφίας. Ένα μήνα μετά το θάνατο του Riina, μια άλλη κόρη του, η Concetta , προσπάθησε να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων καφέ, το «Uncle Totò». Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, το κατάστημα εξαφανίστηκε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr