NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – ArtFools ξεκινάει!

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – ArtFools ξεκινάει!
21_01_2019 | 14:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Για 11η συνεχή χρονιά η Artfools ετοιμάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας που θα διεξαχθεί από 11 έως 17 Μαρτίου 2019 στην πόλη της Λάρισας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Σύμβουλοι διοργάνωσης είναι η Alpha Marketing.

Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, μαζικότητας και αποδοχής από το κοινό της Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα, είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αναγνωρισμένο από ελληνικούς και διεθνείς φορείς του χώρου.

Κεντρικό κινηματογραφικό αφιέρωμα του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας είναι ο Ρουμάνικος Κινηματογράφος, υπό την αιγίδα της Ρουμάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν κινηματογράφο με μεγάλες επιτυχίες στα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, με σπουδαίους νέους σκηνοθέτες σε πρωτοποριακές ταινίες. Ήδη έχει συμφωνηθεί συνεργασία του Φεστιβάλ Λάρισας με το Bucharest Short Film Festival, του οποίου ο Διευθυντής και βραβευμένοι σκηνοθέτες θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν  τις προβολές και τα αφιερώματα.

Παράλληλα, στον Διεθνή Κινηματογράφο θα υπάρξει αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο οποίος «έφυγε», πρόσφατα, με προβολές χαρακτηριστικών ταινιών του και ομιλίες από ειδικούς μελετητές του.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχει το αφιέρωμα στον Γ.Λάνθιμο, τον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη με σημαντική παρουσία στον Διεθνή χώρο. Συντελεστές των ταινιών του θα μιλήσουν για την συνεργασία μαζί του, ενώ θα γίνει μια αναδρομή στο κινηματογραφικό του έργο.

Στην ενότητα ΄Έλληνες Κινηματογραφιστές, στο φεστιβάλ έχουν προσκληθεί οι σκηνοθέτες Άγγελος Φραντζής και Μπάμπης Μακρίδης, ενώ ο σκηνοθέτης Θοδωρής Μαραγκός θα προβάλει την νέα του ταινία σε avant premier στο Φεστιβάλ.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημαίνουσα θέση κατέχει η έκθεση γλυπτών του Σάκη Παπαγιάννη με θέματα εμπνευσμένα από τις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το αφιέρωμα στην θεματική ενότητα «Έρευνα και Καινοτομία», το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθησης, με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωση. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολή ταινιών, ομιλίες και συζητήσεις με αντικείμενο την έρευνα και καινοτομία.

Εργαστήρια, work shops, στρογγυλά τραπέζια, master classes θα γίνονται παράλληλα με τις προβολές καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές και όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα iffl.gr και στη σελίδα «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας» στα Κοινωνικά δίκτυα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr