NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Έρχονται και στην Ελλάδα οι ψηφιακές συνταγές για φάρμακα σε άλλη χώρα

Έρχονται και στην Ελλάδα οι ψηφιακές συνταγές για φάρμακα σε άλλη χώρα

Οι Φινλανδοί είναι οι πρώτοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές συνταγές σε άλλη χώρα της Ευρώπης για να αποκτήσουν φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί στη δική τους. Η πρωτοβουλία αφορά σε όλα τα ePrescriptions που έχουν δοθεί στην Φινλανδία και για όλα τα φαρμακεία της Εσθονίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της νέας υποδομής οι ασθενείς αποκτούν πρόσβαση στα φάρμακα τους, χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους τη συνταγή. Η εξέλιξη έρχεται μετά την οδηγία 2011/24 που υιοθετήθηκε από τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα το 2011, προσφέροντας συνέχεια στη φροντίδα των Ευρωπαίων πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, παρέχοντας τη δυνατότητα στα κράτη - μέλη να ανταλλάσσουν δεδομένα για την υγεία «με ασφαλή, αποτελεσματικό και διαλειτουργικό τρόπο».

22 κράτη της ΕΕ είναι μέλη του eHealth Digital Service Infrastructure και αναμένεται να υιοθετήσουν τις σχετικές διαδικασίες στα τέλη του 2021. Σύμφωνα με την Επιτροπή, 10 κράτη - - μέλη, δηλαδή η Φιλανδία, η Τσεχία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Μάλτα. η Κύπρος, το Βέλγιο και η Ελλάδα ενδέχεται να ξεκινήσουν τις σχετικές συναλλαγές ακόμη και από τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr