NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Η Prometheus Team NTUA στον παγκόσμιο διαγωνισμό Shell Eco Marathon

 Η Prometheus Team NTUA στον παγκόσμιο διαγωνισμό Shell Eco Marathon

Ο διαγωνισμός Shell Eco Marathon είναι ένας ετήσιος, παγκόσμιος διαγωνισμός, στον οποίο νέοι επιστήμονες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα με στόχο τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και μικρότερη έλκυση CO2. Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά projects στην Ευρώπη, ενώ έχει ενεργή συμβολή στην αντιμετώπιση του ζητήματος της βιώσιμης κινητικότητας, διερευνώντας νέες τεχνολογικές δυνατότητες για τα αυτοκίνητα του αύριο.

Η ομάδα Prometheus Team NTUA απαρτίζεται από σπουδαστές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ιδρύθηκε το 2008 από φοιτητές και υποψήφιους Διδάκτορες, υπό την αιγίδα των μελών του εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος και κατασκευάζει πρωτότυπα αγωνιστικά ηλεκτρικά οχήματα με σκοπό να συμμετέχει κάθε χρόνο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Eco-Marathon που διοργανώνεται από την Shell. 

Η κατάκτηση ανταγωνιστικής θέσης στην κατάταξη του διαγωνισμού και η απόκτηση επιπλέον βραβείων είναι οι προφανείς στόχοι της ομάδας. Ωστόσο, επιθυμία της ομάδας είναι η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές μηχανικών και να αποδείξει ότι υπάρχει δυνατότητα διάκρισης ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό.

Σχετικά με το όχημα

Το μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα με το οποίο θα διαγωνιστεί η ομάδα, είναι μία κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος δεν περιλαμβάνεται κανένα εμπορικό τμήμα, αλλά έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής

Φέτος ο διαγωνισμός Shell Eco-Marathon θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στο διάστημα 2-5 Ιουλίου.

Facebook| Instagram| LinkedIn

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr