NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η ΑΑΔΕ ξεκινά ελέγχους για τις δηλώσεις μισθώσεων τύπου Airbnb

Η ΑΑΔΕ ξεκινά ελέγχους για τις δηλώσεις μισθώσεων τύπου Airbnb

Τους 49.000 έχουν φτάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε δήλωση τους στην πλατφόρμα του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, κάτι που, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, δείχνει πως δεν έχει πραγματοποιηθεί από 35.000 ιδιοκτήτες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ξεκινήσει ήδη ελέγχους προκειμένου να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες που συνεχίζουν να μη δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν από ακίνητα και τα οποία φορολογούνται με συντελεστές από 15% έως και 45%.

Στα μέτρα που εμφανίζεται να παίρνει η Αρχή είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού αναζήτησης («search robot») προκειμένου να γίνονται αυτόματες διασταυρώσεις ενώ, παράλληλα, έχει ζητήσει από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες, τις Booking και Airbnb, να απομακρύνουν από τις πλατφόρμες τους όσους δεν αναρτούν τους σχετικούς κωδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει δειγματοληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι δεν θα αφορούν μόνο όσους δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους, αλλά και τους 49.000 που τα δήλωσαν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δήλωσαν τα πραγματικά εισοδήματα.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr