NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Μείνετε μακριά από την Huawei, προτιμήστε δυτική τεχνολογία

ΗΠΑ: Μείνετε μακριά από την Huawei, προτιμήστε δυτική τεχνολογία

Στους κινδύνους που, όπως υποστηρίζεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εμφανίζουν τα προϊόντα με την υπογραφή της Huawei, αναφέρθηκαν και πάλι οι ΗΠΑ, αυτήν την φορά μέσω του απεσταλμένου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε ο Gordon Sondland «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πολύ την αποθάρρυνση της αγοράς οποιουδήποτε κινεζικού ψηφιακού προϊόντος που συνεπάγεται δυνητικές συνέπειες για την εθνική ασφάλεια», υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να γίνεται επιλογή τεχνολογικών προϊόντων που προέρχονται από τη Δύση.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που φέρει την υπογραφή της κινεζικής κατασκευάστριας, ο Sondland δήλωσε πως «υπάρχουν πολλές αποδείξεις, αλλά είναι όλες απόρρητες».

Εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε πως η εταιρεία έχει αποδείξει το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει, υπογραμμίζοντας πως μόλις το 1/3 των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται ο εξοπλισμός της προέρχονται από την Κίνα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικά 24ωρα, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Κίνας για κλοπή εμπορικών μυστικών, διάπραξη απάτης, παραβίαση συμφωνιών εμπιστευτικότητας και παραβίαση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr