NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Ας κάνουμε τη μελέτη μας αποδοτικότερη!

Ας κάνουμε τη μελέτη μας αποδοτικότερη!

Συχνά, η διαδικασία του διαβάσματος, για πολλούς μαθητές και φοιτητές, καταλήγει να είναι μια επίπονη και καθόλου αποδοτική διαδικασία. Οι μαθητές, μη γνωρίζοντας πώς να θωρακιστούν, βρίσκονται αντιμέτωποι με πληθώρα επιρροών και, στο τέλος της ημέρας, μετρούν μία ακόμη μέρα που δεν πήγε όπως έπρεπε. Οι υποσχέσεις για «φορτσάρισμα» και εποικοδομητικό διάβασμα, συχνά δεν εκπληρώνονται.

Ένα λάθος που κάνουν τόσο οι μαθητές όσο και οι φοιτητές είναι ότι δεν έχουν αποκωδικοποιήσει το σκανταλιάρικο ζιζάνιο που τους ροκανίζει τον πολύτιμο χρόνο. Αφού εντοπιστεί το σκανταλιάρικο ζιζάνιο, βρισκόμαστε ήδη ένα βήμα πιο κοντά στην εξόντωσή του και αυτό θα κάνουμε σήμερα.

Παρακάτω, ακολουθεί λίστα με τα ζιζάνια που τρώνε το χρόνο μας και φυσικά έξυπνοι τρόποι για να τα αντιμετωπίσουμε!

  • Social Media
  • Αχ, μια λιγούρα
  • Πού είναι το highlighter;
  • Αλήθεια, πώς γονιμοποιούνται τα μυρμήγκια;

Το πρώτο και, κατά τη γνώμη μου, ισχυρότερο ζιζάνιο όλων, είναι η συνεχής ενασχόλησή μας με τα social media. Σκέψου, πόσο χρόνο αφιερώνεις στο Instagram, ενώ έχεις ανοίξει τα βιβλία σου για διάβασμα. Μάλλον αφιερώνεις αρκετό χρόνο και υπάρχει μία λύση! Για το χρονικό διάστημα που έχεις αποφασίσει να διαβάσεις, το κινητό, το tablet, το pc σου πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που μελετάς, ώστε να μεγιστοποιηθεί η συγκέντρωσή σου στη μελέτη.

Φυσικά και ενώ διαβάζεις είναι απολύτως φυσιολογικό να πεινάσεις και να περάσεις από την κουζίνα για να φας κάτι. Αυτή η επίσκεψη στην κουζίνα πολλές φορές κρατάει περισσότερο από αυτό που υπολόγιζες, με αποτέλεσμα η διάθεσή σου για διάβασμα να εξανεμίζεται. Γι’αυτό το λόγο, φροντίζουμε, πριν ξεκινήσουμε διάβασμα, να έχουμε δίπλα μας σνακ ώστε να μην χρειαστεί να διακόψουμε τον ειρμό μας.

Έχεις αποφασίσει ότι η σημερινή μέρα θα είναι αφιερωμένη στο διάβασμα και τίποτα δεν μπορεί να σε αποσπάσει από το στόχο σου. Ξεκινώντας τη μελέτη σου, συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις εκείνο το σούπερ λαχανί highlighter που υπογραμμίζεις και έτσι αποφασίζεις να ξεκινήσεις το διάβασμα αφού βρεις το ιδανικό highlighter, ίσως πας μέχρι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου να το βρεις. Μάντεψε. Η διάθεσή σου για διάβασμα, πάλι εξαφανίστηκε. Φροντίζουμε λοιπόν, να έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό διαβάσματος πριν ξεκινήσουμε το διάβασμα, ώστε να μην διακόπτουμε.

Έχεις αφήσει το κινητό εκτός δωματίου, έχεις δίπλα σου τα υγιεινά σνακ σου, έχεις στυλό και διορθωτικά και διαβάζεις. Ξαφνικά, περίεργες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σου, όπως: πώς γονιμοποιούνται τα μυρμήγκια, πόσο καιρό μπορεί ο άνθρωπος να αντέξει χωρίς νερό; Όχι, μην πας να το γκουγκλάρεις. Αφού έχεις προβλέψει ότι μπορεί να κάνεις άσχετες με το διάβασμα σκέψεις, έχε δίπλα σου ένα λευκό χαρτί και κατάγραφέ τες εκεί. Αφού ολοκληρώσεις το ημερήσιο διάβασμά σου, μπορείς να τις επεξεργαστείς.

Ελπίζω να σου φάνηκαν χρήσιμα αυτά που διάβασες και να τα εφαρμόσεις από αύριο κιόλας, σου υπόσχομαι ότι θα δεις διαφορά στην ποιότητα του διαβάσματός σου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr