NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Στο «μάτι» της εφορίας οι προωθητικές καταχωρήσεις σε Facebook και Instagram

Στο «μάτι» της εφορίας οι προωθητικές καταχωρήσεις σε Facebook και Instagram

Στο στόχαστρο της βάζει η εφορία όσους χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Facebook, για προώθηση προϊόντων, αλλά και όσους κάνουν επίδειξη πλούτου ενώ παράλληλα οι φορολογικές τους δηλώσεις δεν υποστηρίζουν τα όσα εμφανίζονται στις αναρτήσεις τους.

Όπως μεταδίδει το Έθνος της Κυριακής, η ΑΑΔΕ βάζει «στο μάτι» την «κεκαλυμμένη», όπως χαρακτηρίζεται, επιχειρηματική δραστηριότητα που πραγματοποιείται μέσω των συγκεκριμένων δικτύων.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορούν προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, πραγματοποίηση έμμεσης διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών από «επωνύμους» χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές αμοιβές στην εφορία και, τέλος, σε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό χρηστών που διάγουν πολυτελή βίο ενώ οι φορολογικές τους δηλώσεις είναι «φτωχές».

Σε όσους εντοπιστούν να έχουν «πολυτελή» διαδικτυακή παρουσία και πενιχρή φορολογική δήλωση, θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου για τον προσδιορισμό του εισοδήματός τους με βάση τις έμμεσες τεχνικές. Αυτές οι τεχνικές λαμβάνουν υπόψη δαπάνες με κάρτες για κάλυψη ταξιδιωτικών εξόδων, αγορών ρούχων, πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ.

Με πληροφορίες από Έθνος της Κυριακής via enikonomia

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr