NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΕΡΓΟΣΕ: Σε διαγωνισμό για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στην Τουρκία

ΕΡΓΟΣΕ: Σε διαγωνισμό για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στην Τουρκία

Την επίβλεψη κατασκευής του σιδηροδρομικού τμήματος μεταξύ του Çerkezköy και του Kapıkule στην σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων Halkalı – Kapıkule φιλοδοξεί να αναλάβει η εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ, η οποία συμμετέχει σε μία από τις οκτώ μεγάλες κοινοπραξίες που έχουν προεπιλεγεί για τη Β΄ φάση του διαγωνισμού, ο οποίος αφορά στην επιλογή Συμβούλου για την επίβλεψη της κατασκευής του εν λόγω νέου τμήματος σιδηροδρομικής γραμμής.

Στην κοινοπραξία της ΕΡΓΟΣΕ συμμετέχει επίσης η γερμανική εταιρία συμβούλων OBERMEYER Planen + Beraten GmbH, αλλά και δύο τουρκικές εταιρείες, η BCT İNŞAAT MİMARLIK MÜHENDİSLİK A.Ş. και η θυγατρική της OBERMEYER στην Τουρκία, OPTİM OBERMEYER Proje Teknik Bilgi İşlem Merkezi A.Ş.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω Διαγωνισμού είναι € 31.015.400,00, αφορά στην επίβλεψη κατασκευής σιδηροδρομικού έργου μήκους 153 χιλιομέτρων, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας, και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια (EuropeAid/139353/IH/SER/TR). Η γραμμή υψηλών ταχυτήτων (200 χλμ/ώρα) ξεκινά από το Halkali στη θάλασσα του Μαρμαρά, διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη και φτάνει μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο Kapikule, όπου και συνδέεται με το υπόλοιπο ευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρόμων. Ως πιθανή εκκίνηση του Έργου εκτιμάται ο Μάιος 2019, ενώ η προβλεπόμενη διάρκειά του είναι 4 έτη με επιπλέον 1 έτος για την παραλαβή του έργου.

Η ένωση των ανωτέρω εταιρειών έγινε με γνώμονα την απόλυτη οικονομοτεχνική επάρκεια της Κοινοπραξίας η οποία βασίζεται στο υψηλό επίπεδο εξειδικευμένης εμπειρίας της ΕΡΓΟΣΕ, στην επιτυχημένη διαχείριση έργων της OBERMEYER αλλά και στην ενεργοποίηση τοπικού (τουρκικού) τεχνικού προσωπικού μέσω των δύο τουρκικών εταιρειών που συμμετέχουν στην Κοινοπραξία.
Το παρόν εταιρικό σχήμα συνδυάζει την άριστη σιδηροδρομική τεχνογνωσία με την γνώση των ειδικών τοπικών συνθηκών. Αποτελεί εξαιρετική και δοκιμασμένη περίπτωση διακρατικής εταιρικής συνεργασίας (Τουρκία, Γερμανία, Ελλάδα) μέσω εταιρειών που έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν σε δύσκολα σιδηροδρομικά έργα. Το εν λόγω σχήμα παρέχει επίσης μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη ελληνοτουρκικών συνεργασιών λόγω υφιστάμενων συνεργασιών των συγκεκριμένων εταιρειών σε άλλα έργα.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr