NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Ξένοι αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες και τις βάζουν στο Airbnb

Ξένοι αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες και τις βάζουν στο Airbnb
Φωτογραφία: Dimitris Kamaras

Στην αγορά ολόκληρων πολυκατοικιών, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές των ακινήτων και τη μόδα της Airbnb, εμφανίζονται να επενδύουν Ρώσοι, Ισραηλινοί, Λιβανέζοι αλλά και Κινέζοι που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό real estate.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι επενδυτές αγοράζουν παλιές πολυκατοικίες που χτίστηκαν σε προηγούμενες δεκαετίες, ανακαινίζοντας τα παλιά διαμερίσματα, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουν προς ενοικίαση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πρόκειται για πολυκατοικίες που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης, των Πατησίων, των Εξαρχείων αλλά και των Αμπελοκήπων. Όπως αναφέρουν τα Νέα, στόχος είναι η εκμίσθωση σε τουρίστες και στη συνέχεια, έπειτα από μερικά χρόνια, η μεταπώληση των κτιρίων σε κάποιον θεσμικό επενδυτή.

«Οι ξένοι στρέφονται πλέον στην αγορά αυτοτελών κτηρίων» σημειώνει ο Δημήτρης Μπινιάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, προσθέτοντας ότι η επένδυση αυτή δεν είναι εύκολη καθώς θα πρέπει να πειστούν οι ιδιοκτήτες να πουλήσουν το διαμέρισμά τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr