NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

1η Διασυνοριακή Διάσκεψη Αμερικανικών Επιμελητηρίων Κύπρου, Ελλάδας & Ισραήλ

1η Διασυνοριακή Διάσκεψη Αμερικανικών Επιμελητηρίων Κύπρου, Ελλάδας & Ισραήλ

Στις 5 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώθηκε στη Λευκωσία η πρώτη τριμερή διάσκεψη των Αμερικανικών Επιμελητηρίων της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ. Στη συνάντηση παραυρέθηκαν οι διευθυντές ή/και Πρόεδροι και άλλα μέλη των Αμερικανικών Επιμελητηρίων.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκε το οικονομικό, επενδυτικό και θεσμικό περιβάλλον των τριών χώρων καθώς και η δραστηριότητα και οι επενδύσεις των αμερικανικών εταιρειών στην περιοχή. Παρουσιάστηκαν επίσης τα θέματα των υπηρεσιών από το Επιμελητήριο της Κύπρου, το θέμα της τεχνολογίας και καινοτομίας από το Επιμελητήριο του Ισραήλ και το θέμα των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) από το Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση εξέτασαν διάφορους τρόπους συνεργασίας για κοινές δράσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Αμερικανικής πρεσβείας καθώς και ο διευθυντής της Ένωσης Αμερικανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης. Στο τέλος της συνάντησης τα Επιμελητήρια υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία των τριών Επιμελητηρίων.

Αναφέρεται ότι το Αμερικάνικο Επιμελητήριο στην Κύπρο έχει 20ετη παρουσία ενώ στεγάζεται και λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr