NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Οδηγός για τους Μελλοντικούς Φοιτητές και τους Γονείς τους

Οδηγός για τους Μελλοντικούς Φοιτητές και τους Γονείς τους

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αναζητάτε Κολέγια για τις σπουδές σας

Η επιλογή Κολεγίου είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας υποψήφιος φοιτητής και η οικογένειά του. Οι σπουδές είναι μία μεγάλη επένδυση προσωπικού χρόνου, προσπάθειας και πόρων και θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η επένδυση αυτή θα είναι αποδοτική. Για το λόγο αυτό πρέπει να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για το Κολλέγιο που θα σπουδάσετε.

Κάντε πολλές ερωτήσεις.

Ποιο ίδρυμα απονέμει το πτυχίο μου—και είναι αναγνωρισμένο;

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε με ποιο ίδρυμα συνεργάζεται το Κολλέγιο και ποιο ίδρυμα θα απονείμει τελικά το πτυχίο σας. Ορισμένα Κολλέγια συνεργάζονται για κάθε πρόγραμμά τους με διαφορετικά πανεπιστήμια, που μπορεί να αλλάζουν και από χρόνο σε χρόνο. Ρωτήστε επίσης, αν οι απόφοιτοι του προγράμματος που σας ενδιαφέρει έχουν καταφέρει να λάβουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων).

Το Hellenic American College προσφέρει αποκλειστικά τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University (New Hampshire, USA), το οποίο είναι πιστοποιημένο από την ίδια Επιτροπή που πιστοποιεί ιδρύματα όπως το Harvard, το Boston University και το MIT. Οι φοιτητές του Hellenic American College σπουδάζουν στην Ελλάδα, ενώ λαμβάνουν τα πτυχία τους απευθείας από το Hellenic American University, ένα πιστοποιημένο Αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Απόφοιτοι του Hellenic American College έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους από το ΣΑΕΠ, τόσο για προπτυχιακά όσο και για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Hellenic American University.

Ποιοι θα είναι οι καθηγητές μου;

Ελέγξτε την ιστοσελίδα του Κολλεγίου. Θα πρέπει να περιλαμβάνει σύντομα βιογραφικά στοιχεία του ακαδημαϊκού προσωπικού, στοιχεία για τις σπουδές και την έρευνά τους, και αναφορά στο πρόγραμμα που διδάσκουν.

Το 90% των διδασκόντων πλήρους απασχόλησης του Hellenic American College διαθέτουν διδακτορικό τίτλο και ευρεία, δημοσιευμένη, και βραβευμένη σε κάποιες περιπτώσεις, ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα τους. Το ακαδημαϊκό προσωπικό συμπληρώνεται από διακεκριμένους επαγγελματίες σε κάθε χώρο, όπως συμβούλους επιχειρήσεων, ειδικούς δικτύων, έμπειρους κλινικούς συμβούλους ψυχικής υγείας, δημοσιευμένους μεταφραστές, διερμηνείς υψηλού επιπέδου και ειδικούς αξιολόγησης που έχουν αναπτύξει διεθνή τεστ αξιολόγησης της Αγγλικής γλώσσας.

Παρέχεται η δυνατότητα υποτροφίας; Πώς μπορώ να χρηματοδοτήσω τις σπουδές μου;

Η χρηματοδότηση των σπουδών μπορεί να είναι επιβαρυντική για τον ατομικό ή τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αν αυτό αφορά και εσάς, ρωτήστε το Κολλέγιο τι είδους βοήθεια είναι διαθέσιμη για την χρηματοδότηση της εκπαίδευσής σας.

Το Hellenic American College ξεκινά αυτή τη συζήτηση με μία ξεκάθαρη δέσμευση: εγγυόμαστε οικονομική βοήθεια σε όλους τους εισακτέους φοιτητές με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. Επιπλέον, το Κολλέγιο παρέχει υποτροφίες σε φοιτητές με άριστη επίδοση, προνομιακή πολιτική διδάκτρων για έγκαιρη εγγραφή και εταιρικές συμμετοχές. Εξάλλου, το Κολλέγιο σχεδιάζει ένα εξατομικευμένο πλάνο αποπληρωμής των σπουδών σας σε δόσεις. Υποσχόμαστε μια διάφανη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα γνωρίζετε εξ ’αρχής τη συνολική αξία των σπουδών σας, ενώ τα δίδακτρα θα παραμείνουν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής σας, χωρίς καμία αύξηση.

Υπάρχει Γραφείο Σταδιοδρομίας και πώς βοηθάει την απασχολησιμότητά μου;

Κάθε επιτυχημένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, που στελεχώνεται από έμπειρους επαγγελματίες, θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα δυνατά σημεία, τις αξίες και τους στόχους σας και να αναπτύξετε τις προσωπικές και επαγγελματικές σας ικανότητες. Στόχος του, δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά η εξεύρεση μίας ευκαιριακής δουλειάς στο τέλος των σπουδών σας, αλλά η ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα σας εξασφαλίσουν μακροχρόνια και ικανοποιητική απασχόληση.

Το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του Hellenic American College παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση ήδη από τους πρώτους μήνες των σπουδών σας. Σας βοηθάει να δημιουργήσετε τη δική σας Μοναδική Επαγγελματική Ταυτότητα (το μοναδικό συγκριτικό σας πλεονέκτημα), και να την επικοινωνήσετε σε υποψήφιους εργοδότες. Φοιτητές μας έχουν επιλεγεί για πρακτική άσκηση σε γνωστούς ομίλους επιχειρήσεων, όπως το Libra Group και στο Regeneration, μια επιχειρηματική πρωτοβουλία με σκοπό την απασχόληση νέων αξιόλογων πτυχιούχων.

Τι πόροι είναι διαθέσιμοι για τις σπουδές μου;

Ζητήστε να επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου. Ρωτήστε τι είδους βοήθεια μπορείτε να έχετε για τη συγγραφή ή τη βελτίωση των εργασιών σας καθώς και αν υπάρχουν εργαστήρια υπολογιστών ή άλλες εγκαταστάσεις μάθησης.

Η Βιβλιοθήκη του Hellenic American College διαθέτει περισσότερους από 35,000 τίτλους στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, μία online συλλογή περισσότερων από 250,000 ψηφιακών βιβλίων και συνδρομές στα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά περιοδικά και βάσεις δεδομένων, που αριθμούν 10,000,000 άρθρα.

Το Κέντρο Γραπτού Λόγου του Hellenic American College παρέχει εξατομικευμένη βοήθεια στην σύνταξη γραπτών κειμένων ανεξαρτήτως πεδίου σπουδών. Τέλος, το Κολλέγιο διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις όπως εργαστήρια μηχανικής και επιστήμης, σύγχρονο εξοπλισμό δικτύων, εγκεκριμένες από την ΕΕ καμπίνες διερμηνείας και «έξυπνες» δικτυωμένες τάξεις.

Επικοινωνήστε με το Hellenic American College μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr