NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

ΕΤΕπ: 2,3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε Ευρώπη και Αφρική

ΕΤΕπ: 2,3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε Ευρώπη και Αφρική
06_02_2019 | 13:23 06_02_2019 | 13:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ ενέκρινε κονδύλια 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε άμεση και έμμεση χρηματοδότηση, μέσω των οποίων θα ενισχυθεί η πρόσβαση σε κεφάλαια για επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ευρώπη και την Αφρική.

Σε αυτό περιλαμβάνεται η στήριξη γεωργικών και τουριστικών επενδύσεων στην Ιταλία, η χρηματοδότηση βιώσιμων επενδύσεων σε Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο και η στήριξη χρηματοδοτήσεων του ιδιωτικού τομέα στην Αίγυπτο.

Η ΕΤΕπ ενέκρινε και ένα νέο στοχοθετημένο πρόγραμμα δανεισμού για τη στήριξη της χρηματοδότησης καινοτόμων εταιρειών που ανήκουν σε γυναίκες στην Ιταλία.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα συμφώνησε επίσης για νέα άμεση χρηματοδότηση για έρευνα και ανάπτυξη στο Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε 4,8 δισ. ευρώ για νέες χρηματοδοτήσεις στον ιδιωτικό τομέα, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη στέγαση και αλλού. Αυτό συμπεριλαμβάνει και ενίσχυση ύψους 864 εκατ. ευρώ για επενδύσεις εκτός Ευρώπης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr