NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

«Σχεδία»: Πωλητές για μία ώρα

«Σχεδία»: Πωλητές για μία ώρα
07_02_2019 | 14:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

«Πωλητής για μία ώρα» λέγεται η δράση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 12.00 γνωστοί συμπολίτες μαζί με φίλους αναγνώστες και υποστηρικτές της «σχεδίας» φορούν το κόκκινο γιλέκο και πέρα από το να δοκιμάσουν την τύχη τους στις πωλήσεις, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον τακτικό πωλητή του περιοδικού, να μάθουν για τον καθημερινό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή και να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό παραδίδοντας τη σκυτάλη στη 13:00, στους αναγνώστες της «σχεδίας», οι οποίοι θα κάνουν το πόστο δικό τους και αυτοί για άλλη μία ώρα, από τη 13:00 μέχρι τις 14:00. Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (4-10 Φεβρουαρίου) στη δράση συμμετέχουν ομαδικά φορείς, γραφεία και εταιρείες, ακόμη και σχολεία.

Στην Αθήνα, στελέχη και εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής, τoυ Μουσείου Μπενάκη, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, του British Council, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, των εταιρειών Interamerican, McCANN και Teleperformance, μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς και του 2ου Γενικού Γυμνασίου Αρτέμιδας και στη Θεσσαλονίκηοι άνθρωποι της ναυτικής εταιρείας AllinBlusive Privet Cruises ζουν τη ζωή με το κόκκινο γιλέκο, για αυτή τη μια ώρα, δείχνοντας έμπρακτα την αφοσίωσή τους στους αγώνες ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Τίποτα δεν συγκρίνεται με το χαμόγελο ενός ξένου. Ακόμα και αν δεν πάρει το περιοδικό. Οι πωλητές της “σχεδίας” το χρειάζονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είναι άνθρωποι δυνατοί και γενναίοι, που στις δύσκολες στιγμές δεν το έβαλαν κάτω και αγωνίζονται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα για μία αξιοπρεπή ζωή. Για ένα καλύτερο αύριο. Καμιά φορά, όμως, δεν καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι πόσο γενναίοι είναι, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν μία καταρακωμένη αυτοεκτίμηση και τα υποτιμητικά βλέμματα των ξένων. Τα βλέμματα των ανθρώπων εκείνων που δεν έχουν ιδέα από λέξεις όπως είναι η ευγένεια και ο σεβασμός. Ευτυχώς, λοιπόν, που υπάρχουν και τα άλλα βλέμματα. Τα πεντακάθαρα, φωτεινά και χαμογελαστά που θυμίζουν στους πωλητές της “σχεδίας“ για ποιο λόγο είναι αξιοθαύμαστο Μόνο πανευτυχής νιώθω για σήμερα. Μόνο πανευτυχής νιώθω που είμαστε τόσοι άνθρωποι πάνω σε αυτή τη “σχεδία”», σχολίαζε τη συμμετοχή της σε παλαιότερη δράση η αγαπημένη τραγουδίστρια Μαριέττα Φαφούτη.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας στις 12:00 στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr