NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ανθρώπινοι παράγοντες στα οικοσυστήματα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Ανθρώπινοι παράγοντες στα οικοσυστήματα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

​Ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους του ικανό ανθρώπινο δυναμικό για να επιτύχει σε μια ανταγωνιστική blockchain αγορά.

Παρατήρηση της αγοράς

Η «μεγάλη σφαγή» στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, κατά την πρώτη δεκαετία από την επανάσταση του Bitcoin, άφησε το τοπίο γεμάτο ηχηρές αποτυχίες: κλεμμένα μερίδια, παράνομες συναλλαγές, ασυνεπή διακυβέρνηση, τεχνικές δυσκολίες, απάτη, ελλιπή αξιολόγηση και ανικανότητα.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, το Bitcoin και μερικά ακόμη σημαντικά εναλλακτικά κρυπτονομίσματα έχουν υποχωρήσει δραματικά, έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους σε σχέση με τα υψηλά τους επίπεδα πριν από έναν, περίπου, χρόνο. Το ίδιο το Bitcoin έχει πέσει δραματικά από το υψηλό που σημείωσε το Δεκεμβρίου του 2017.

Αν και το μέλλον της αγοράς των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν είναι σε καμία περίπτωση βέβαιο, αξίζει να σημειωθεί ότι στην «έκρηξη» των μετοχών υψηλής τεχνολογίας και την τελική πτώση που έλαβε χώρα στις αρχές του 2000, οι καλύτεροι και σπουδαιότεροι κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή. Σε μια αγορά γεμάτη προκλήσεις, οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν ένα σχέδιο προς την επιτυχία πρέπει να είναι εξαιρετικά υπεύθυνα, αξιόπιστα, ικανά άτομα με όραμα.

Στο άρθρο μου «Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» έθεσα ως βάση του έναν συνδυασμό διαφόρων τεχνολογικών εφαρμογών. Στο παρόν άρθρο εντοπίζω τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα που είναι θεμελιώδης για την επίτευξη ενός επιτυχημένου οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Θεμελιώδης ανθρώπινος παράγοντας

Η πορεία των επιτυχημένων startups εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αρχικό κεφάλαιο που θα συγκεντρώσουν, έτσι ώστε να αναπτύξουν μια απλή ιδέα σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο επιδιώκοντας να προσελκύσουν ευρεία δημόσια υποστήριξη. Συνήθως, τέτοιου είδους αρχικοί χρηματοδότες δεν ασκούν ενεργά διαχείριση. Αυτοί οι παθητικοί συμμετέχοντες (και εν συνεχεία αγοραστές στη δημόσια πώληση) θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «υποστηρικτές».

Υπάρχει επίσης η κατηγορία που χαρακτηρίζω ως διευκολυντές, συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων, των προγραμματιστών, των προωθητών και των θεματοφυλάκων.

Οι σύμβουλοι προσφέρουν τις νομικές, οικονομικές, εμπορικές, τεχνικές, πολιτικές και δημοσίων σχέσεων συμβουλές τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο χιλιάδες νέες επιχειρήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ξεκινούν να προσελκύουν την προσοχή ατόμων που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν μια ριψοκίνδυνη, ασταθή και πολύπλοκη μορφή επιχειρήσεων. Και αν τελικά συγκεντρωθούν με επιτυχία σημαντικά ποσά από ιδιωτικές πωλήσεις ή δημόσια πώληση, τότε είναι επιτακτικό το οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να διατηρεί επίσης συμβούλους, των οποίων η τεχνογνωσία και η εμπειρία μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτών των κεφαλαίων.

Φυσικά, σε όλα τα στάδια της εξέλιξης ενός οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, πρέπει να υπάρχει τεχνολογική εξειδίκευση του υψηλότερου επιπέδου. Στον κύκλο των προγραμματιστών, αυτοί οι επαγγελματίες ονομάζονται γενικά «Devs» ή «Developers». Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε πως σε ένα οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η λέξη «ανάπτυξη» μπορεί να περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις πέρα από την αναμενόμενη «ανάπτυξη λογισμικού».

Και κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι το μάρκετινγκ είναι θεμελιώδες για την επιχειρηματική επιτυχία. Οι λειτουργίες των προωθητών είναι πολλές και ποικίλες.

Ιδιαίτερα, εάν μια προσπάθεια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει εξασφαλίσει σημαντικά κεφάλαια, είναι σημαντικό να έχουμε ειδικευμένους και αξιόπιστους «θεματοφύλακες» αυτών των πόρων.

Είναι κοινή λογική, αλλά παρόλα αυτά σημαντικό, να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν ξεκάθαρα διαφορετικές απαιτήσεις για το προσωπικό, ανάλογα με το αν η επιχείρηση χρηματοδοτείται ή όχι κύρια από την επιτυχή πώληση μονάδων του εγγενούς ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου. Όταν ένα startup ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων καταφέρει να προσελκύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαντικά χρηματικά ποσά, το είδος καθοδήγησης που απαιτείται, από όλες τις κατηγορίες συντελεστών, είναι αναπόφευκτα πολύ διαφορετικό από τις πρώιμες ανάγκες.

Συνεπώς, για την αποζημίωση με μονάδες του εγγενούς ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου των βασικών κατηγοριών ανθρώπινου δυναμικού ενός οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, προτείνεται να διχοτομηθούν όλες οι κατηγορίες σε προσωπικό Φάσης 1 (προ-πώλησης) και Φάσης 2 (μετά-πώλησης). Φυσικά, ενδέχεται να υπάρχουν άτομα που θα συμμετέχουν και στις δύο φάσεις.

Κίνητρο

Οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν και παράγουν εφόσον έχουν κίνητρα. Προκειμένου λοιπόν να δεσμεύσουν (αποτελεσματικό) χρόνο και προσοχή, χρειάζονται κίνητρα. Έτσι, όλοι οι άνθρωποι, που φέρνουν αποτελέσματα, σε ένα έξυπνα δομημένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να αποζημιώνονται σε μονάδες του εγγενούς ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου που καταβάλλεται μέσω τριών ξεχωριστών αλλά αλληλένδετων μηχανισμών του οικοσυστήματος σχετικών με κίνητρα:

  1. μια δυναμική πλατφόρμα που προσλαμβάνει και ευθυγραμμίζει τα μέλη της κοινότητας να υποστηρίξουν τη διανομή του εγγενούς ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου,
  2. δημόσιο ταμείο για τη χρηματοδότηση προτάσεων προς τον αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό, παρέχοντας την υποδομή του οικοσυστήματος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και
  3. αποθεματικό προοριζόμενο για την προοδευτική έκδοση του εγγενούς ψηφιακού στοιχείου, ώστε να πληρώσει για την επαλήθευση των συναλλαγών στο εγγενές blockchain που αλληλεπιδρά με τα εξωτερικά blockchains από ένα ασφαλές, επεκτάσιμο πρωτόκολλο, με ταχεία απόκριση.

Ενσωματώστε αυτούς τους τρεις μηχανισμούς σε μία εύκολη στην χρήση και στην πρόσβαση εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει ένα αποκεντρωμένο χρηματιστήριο, ένα πορτοφόλι από χρήστη προς χρήστη και μια μηχανή ανάλυσης. Συνδυάστε όλη αυτήν την τεχνολογία με ένα πλήρες ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο συνεργάζεται σε μια αποκεντρωμένη κοινότητα αφοσιωμένη σε ένα αειφόρο μέλλον με τη βοήθεια συμβατής τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Αυτός είναι ο συνεργατικός τύπος για ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων!


ΠΡΟΣΟΧΗ / ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Παρακαλούμε να μη λαμβάνετε τίποτα από αυτό που συντάσσεται σε αυτό το άρθρο ως νομική συμβουλή (ή, ως εκ τούτου, ως συμβουλή οποιουδήποτε είδους). Πρέπει πάντα να ζητάτε τις συμβουλές του νομικού σας συμβούλου ή / και άλλων επαγγελματιών συναφούς αντικειμένου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr