NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Παρίσι μηνύει την Airbnb με πρόστιμο 12,5 εκατομμυρίων ευρώ

Το Παρίσι μηνύει την Airbnb με πρόστιμο 12,5 εκατομμυρίων ευρώ
11_02_2019 | 13:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Παρίσι ανακοίνωσε πως προχωράει στην υποβολή μήνυσης εναντίον της Airbnb για τη δημοσίευση 1.000 διαφημίσεων ενοικίασης σπιτιών, οι οποίες θεωρούνται παράνομες.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος της πόλης, Anne Hidalgo, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της, η διαδικασία μπορεί να κοστίσει στη γνωστή πλατφόρμα ακόμη και το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ (12.500 ευρώ για κάθε καταχώρηση).

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες μπορούν να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για 120 ημέρες το χρόνο. Οι ιδιοκτήτες πρέπει επίσης να δηλώσουν την επιχείρηση στον δήμο και να αναφέρουν τον σχετικό κωδικό στις καταχωρήσεις τους.

Σύμφωνα με τους ελέγχους, τουλάχιστον 1.000 καταχωρήσεις που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της Airbnb δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η Airbnb και άλλοι δεν σέβονται τον νόμο» υπογράμμισε η Hidalgo.

Με ανακοίνωση της, η εταιρεία ανέφερε πως οι κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση στο Παρίσι είναι υπερβολικά γραφειοκρατικοί και ενδέχεται να παραβιάζουν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr