NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Reddit: Οι Κινέζοι επενδύουν και «εκτοξεύουν» την αξία του στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Reddit: Οι Κινέζοι επενδύουν και «εκτοξεύουν» την αξία του στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται πλέον η αξία του κοινωνικού δικτύου Reddit, της διαδικτυακής υπηρεσίας την οποία μπορεί να επισκεφθεί κάθε ενδιαφερόμενος και να δημιουργήσει δωρεάν τη δική του κοινότητα, παίρνοντας μέρος και στις συζητήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Στο νέο γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία «σήκωσε» 300 εκατομμύρια δολάρια, με τα 150 εκατ. να επενδύονται από την κινεζική Tencent Holdings και το υπόλοιπο ποσό να έρχεται από τους Andreessen Horowitz, Fidelity και Sequoia. Σημειώνεται πως η υπηρεσία είχε λάβει σε προηγούμενες χρηματοδοτήσεις ένα ποσό που έφτανε τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Το Reddit σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την περαιτέρω διεθνή επέκταση του και για την ενίσχυση της διαφημιστικής του πλατφόρμας, σε μια εποχή που οι Facebook και Google παίρνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής «πίτας» στο διαδίκτυο.

Η κινεζική επένδυση στο Reddit προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η πλατφόρμα είναι μπλοκαρισμένη στην Κίνα, εγείροντας ανησυχίες γύρω από την πιθανότητα λογοκρισίας της, ακολουθώντας, ενδεχομένως, και το παράδειγμα άλλων κοινωνικών δικτύων που λειτουργούν στην Κίνα και που «φιλτράρουν» το περιεχόμενο τους.

Σημειώνεται πως το Reddit έχει περισσότερους από 330 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, με περισσότερες από 14 δισεκατομμύρια μηνιαίες προβολές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr