NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Στη Γαλλική Πρεσβεία η παρουσίαση των startups που ολοκλήρωσαν το Mindspace Bootcamp

Στη Γαλλική Πρεσβεία η παρουσίαση των startups που ολοκλήρωσαν το Mindspace Bootcamp

Στη Γαλλική Πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, η εκδήλωση του Mindspace για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης της δράσης Bootcamp, με την υποστήριξη του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας Mazinnov. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την οποία παρακολούθησε το epixeiro.gr, παρουσιάστηκαν οι τρεις ομάδες που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δράση, ενώ πραγματοποιήθηκε και ανακοίνωση του σχεδιασμού του οργανισμού για τη νέα χρονιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Chantepy, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Πρεσβείας και του δικτύου Mazinnov στην υποστήριξη της καινοτομίας και των σχέσεων, σε αυτό το επίπεδο, μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να υποστηριχθεί η «νεολαία που καινοτομεί, που θέλει να μείνει και να καινοτομήσει στην Ελλάδα και που χρειάζεται παράθυρα στο εξωτερικό», που είναι και ο κύριος στόχος του δικτύου.

mindspacefrance0004.jpg?mtime=20190213202302#asset:113716

Οι τρεις ομάδες που διακρίθηκαν είναι οι Parity, Hireflows και Palette Dentals. Αυτές ανήκουν στους κλάδους του ανθρώπινου δυναμικού, της ενέργειας και της βιοτεχνολογίας. Κάθε ομάδα είχε τον δικό της μέντορα, εξειδικευμένο στις ανάγκες της, και όλες μαζί πήραν το feedback επενδυτών και ανθρώπων του οικοσυστήματος, στις τέσσερις εκδηλώσεις που παρουσίασαν την ιδέα τους, κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Οι ομάδες προέκυψαν από τις 12 που αξιολογήθηκαν συνολικά πέρυσι τον Μάρτιο, από τις οποίες 5 κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και 3 να το ολοκληρώσουν.

Όσον αφορά στο Mindspace, αυτό αποτελεί έναν φοιτητικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2015 από φοιτητές και πρόσφατους απόφοιτους, έχοντας ως όραμα το να βγουν περισσότερες ιδέες από το ακαδημαϊκό περιβάλλον «και να μην μένουν παγιδευμένες μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο». Σύμφωνα με τα στατιστικά που παρουσιάστηκαν, πλέον αριθμεί 38 άτομα σε 4 πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα, Ξάνθη), ενώ 11 ιδέες - μέσω της αλληλεπίδρασης τους με το Mindspace - έχουν γίνει επιχειρήσεις και έχουν κερδίσει χρηματοδοτήσεις και έπαθλα άνω των 48.000 ευρώ, φτάνοντας στο σημείο να έχουν χρηματοροές άνω των 850.000 ευρώ και να έχουν ανοίξει 50 θέσεις εργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε, το Bootcamp, μια από τις δράσεις που πραγματοποιεί ο οργανισμός, από το 2019 θα ονομάζεται University και θα αποτελεί μια διευρυμένη έκδοση του. Αυτό προσφέρει εκπαιδεύσεις, εργαστήρια, συναντήσεις με εξειδικευμένους μέντορες και αξιολογήσεις, με σκοπό να βοηθήσει τις ομάδες να αναπτύξουν την ιδέα τους σε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό project. Κατά τη διάρκεια του λαμβάνει χώρα και το Challenge, ένας πανελλήνιος διαγωνισμός επιχειρηματικής ιδέας. Οι άλλες δύο δράσεις είναι το Lab, το οποίο χτίζει μια κοινότητα φοιτητών τεχνολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και το Meet-up, που αποτελείται από εβδομαδιαίες συναντήσεις σε πανεπιστημιακούς χώρους, στοχεύοντας στο να εμπνεύσει τους φοιτητές να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό project.

mindspacefrance0010.jpg?mtime=20190213202021#asset:113713

mindspacefrance0012.jpg?mtime=20190213202107#asset:113714

mindspacefrance0015.jpg?mtime=20190213202205#asset:113715


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr