NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

14 Φεβρουαρίου: Τα έξοδα των ερωτευμένων, η επιχειρηματικότητα και η... Λέσβος

14 Φεβρουαρίου: Τα έξοδα των ερωτευμένων, η επιχειρηματικότητα και η... Λέσβος

​​Σήμερα, αν είσαι γυναίκα θέλεις σοκολατάκια, αν είσαι άνδρας θέλεις σεξ και θα ξοδέψεις γύρω στα 78 ευρώ. Γιατί; Αν οι καρδούλες δεν σου είπαν κάτι ακόμα, είναι 14 Φεβρουαρίου, Η «Ημέρα των Ερωτευμένων», του Αγίου Βαλεντίνου που λένε.

Και τις παραπάνω «προβλέψεις» δεν τις κάνω εγώ. Αυτά υποστηρίζει η νεότερη έρευνα της Picodi γύρω από το θέμα της σημερινής ημέρας και του τι προβλέπεται πως θα συμβεί εδώ στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, όσον αφορά στα ποσά, αν είσαι άνδρας, μέσα στις επόμενες ώρες θα ξοδέψεις 85 ευρώ. Αν είσαι γυναίκα, θα ξοδέψεις 73 ευρώ.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, τα περισσότερα χρήματα για να γιορτάσουν τον έρωτα τους θα τα ξοδέψουν οι Ιρλανδοί, φτάνοντας τα 140 ευρώ. Τα λιγότερα θα τα ξοδέψουν οι γυναίκες στις Φιλιππίνες, φτάνοντας τα 17 ευρώ. Στην Ιταλία, οι άνδρες θα ξοδέψουν 135 ευρώ, ενώ οι γυναίκες «μόλις» 67 ευρώ. Το τελευταίο χρήζει έρευνας.

Μεταξύ των πιο συχνά αναφερθέντων δώρων για γυναίκες είναι τα σοκολατάκια (64%), ενώ 63% των γυναικών επιζητεί λουλούδια. Στα 51% και 50% βρίσκονται κοσμήματα και εσώρουχα. Μόνο 38% των γυναικών θέλει να πάρει κάρτα για την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Από την άλλη, 39% των ερωτηθέντων ανδρών θεωρεί ότι τα ρούχα είναι το τέλειο δώρο. 37% πιστεύει πως είναι τα αρώματα, 30% θέλει να πάρει χρήματα και 29% δωροκάρτες.

Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι ένα ρομαντικό δείπνο θα κάνει την ημέρα των ερωτευμένων αξέχαστη και ειδική, ενώ οι περισσότεροι άνδρες (57%), που έλαβαν μέρος στο ερωτηματολόγιο, επέλεξαν την εκδρομή. Το σεξ επέλεξε το 43%, ένα 29% θέλει να πάει σινεμά, ένα 28% δεν θέλει να κάνει τίποτα και μόνο το 24% των ανδρών θέλει να πάει σε εστιατόριο.

Αφήνοντας όμως τα νούμερα, αυτό που μπορεί να μην ήξερες είναι πως τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται στην Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη, στον καθολικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο Δήμος Λέσβου, από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα, πραγματοποιεί σειρά σχετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως μουσικές συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης αλλά και διαγωνισμούς ποίησης και τραγουδιού.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η παρουσία των λειψάνων του Αγίου έχει αποτελέσει μια νέα αναπτυξιακή τουριστική προοπτική για τη Λέσβο, με τον γαμήλιο τουρισμό να σημειώνει άνοδο και ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να θέλουν να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους εκεί. Οι επιχειρηματίες του νησιού εμφανίζονται θετικοί με την περαιτέρω προώθηση του θέματος, τονίζοντας πως με τις κατάλληλες υποδομές και διαφήμιση θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη περισσότερα οφέλη.

«Τα κέρδη που θα μπορούσαν να υπάρξουν από τον Άγιο Βαλεντίνο είναι μεγάλα, ιδιαίτερα σε νεκρό τουριστικό μήνα όπως ο Φεβρουάριος. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν άνθρωποι της Λέσβου, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε γάμος στο νησί όπου και ταξίδεψαν περισσότερα από 150 άτομα, με τους περισσότερους να συνδυάζουν τον γάμο και με τις διακοπές τους τονώνοντας την τοπική οικονομία» όπως τονίζεται.

Για το τέλος, ένα ακόμη στατιστικό, που δείχνει τα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν για τις επιχειρήσεις από τη σημερινή ημέρα: Στις ΗΠΑ, αναμένεται πως θα ξοδευτούν 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων. Τελικά, ο έρωτας κοστίζει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr