NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Egreeno: Τα αγνά απορρυπαντικά από το Κιλκίς που στηρίζουν τα παιδιά της Τανζανίας

Egreeno: Τα αγνά απορρυπαντικά από το Κιλκίς που στηρίζουν τα παιδιά της Τανζανίας

Μια εταιρεία από το Κιλκίς έχει προχωρήσει στην παραγωγή μιας σειράς αγνών φυσικών απορρυπαντικών, στέλνοντας μέρος των εσόδων σε ένα ελληνικό ορφανοτροφείο στην Τανζανία. Πρόκειται για τα Egreeno και σήμερα μιλάμε με τον founder, Χρήστο Γκουλέτσα, για το πώς προέκυψε το brand και για το τι προσφέρει σε όσους το επιλέξουν.

Μιλήστε μας για την εταιρεία σας. Πώς προέκυψε η δημιουργία της, που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις σας και πόσα άτομα απασχολείτε σήμερα;

Είμαι χημικός μηχανικός και είμαι ο επικεφαλής μιας ομάδας νέων επιστημόνων με κατάρτιση και πάθος για έρευνα και καινοτομία. Το 2010 ιδρύσαμε την εταιρία μας, η οποία βρίσκεται στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό. Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία, αφού αγαπάμε πολύ τη φύση και επιδιώξαμε αυτό να το περάσουμε και στα προϊόντα μας. Συνολικά, είμαστε 18 άτομα και αποτελούμε μια 100% ελληνική εταιρία.

Μέχρι πρόσφατα η επιχείρησή μας παρήγαγε μόνο συμβατικά, κοινά απορρυπαντικά, για οικιακή και επαγγελματική χρήση, είτε με την δική μας ετικέτα είτε φασόν με ιδιωτική ετικέτα (P.L.), μεγάλων πελατών, κυρίως αλυσίδων super market και χονδρεμπόρων.

Όταν έγινα όμως για πρώτη φορά πατέρας, άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου αλλά και η δική μου, ως γονιός. Θέλαμε με τη γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. Από την αγάπη μας, λοιπόν, για την φύση και το παιδί μας, προέκυψαν τα προϊόντα egreeno, μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών απορρυπαντικών με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα προϊόντα που βρίσκει κάποιος υπό το brand σας και που είναι αυτά διαθέσιμα;

Η σειρά Egreeno περιλαμβάνει τα απορρυπαντικά Egreeno με άρωμα, τα οποία περιέχουν υποαλλεργικά αρώματα και αιθέρια έλαια της ελληνικής φύσης, και τα απορρυπαντικά Egreeno χωρίς άρωμα, τα οποία είναι ιδανικά ειδικά για μωρά και άτομα με αλλεργίες. Οι έξι διαφορετικοί κωδικοί που κυκλοφορούν, με και χωρίς άρωμα, είναι: Υγρό πλυντηρίου ρούχων, Μαλακτικό ρούχων, Υγρό πιάτων, Υγρό καθαρισμού χεριών, Πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης, Καθαριστικό δαπέδου και επιφανειών.

Τα προϊόντα egreeno είναι διαθέσιμα στο eshop του site μας [egreeno.gr] και τηλεφωνικά στο 2343032591.

egreeno_new2.jpg?mtime=20190217210827#asset:114192

Σε τι θα λέγατε πως ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό; Τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα σας «αγνά» και «φυσικά»;

Τα επτά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των απορρυπαντικών egreeno είναι τα εξής:

  1. Περιέχουν πρωτοποριακά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης (μ.ο. 93%), γεγονός που τα καθιστά αφενός αγνά και φιλικά για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου γρήγορα βιοδιασπώμενα, φυσικά και εξαιρετικά οικολογικά
  2. Δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες ουσίες (SLES, SLS, COCODEA κ.α.) που περιέχονται στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων απορρυπαντικών
  3. Είναι από τα ελάχιστα στην αγορά που δεν έχουν καμία σήμανση, καμία προειδοποίηση και καμία ένδειξη για προφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γεν. Χημείου του Κράτους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία
  4. Τα άοσμα egreeno δεν περιέχουν καμία αρωματική ουσία και γι΄ αυτό είναι ιδανικά για μητέρες με μωρά, για άτομα με αλλεργίες και ατοπική δερματίτιδα αλλά και για χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος
  5. Έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, χαρακτηριστικά της ελληνικής γης και με θαυματουργικές ιδιότητες
  6. Έχουν συμπυκνωμένη και υποαλλεργική σύνθεση
  7. Το 3% των καθαρών εσόδων της σειράς egreeno προσφέρεται στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία Τ.Ο.Μ. [tom.org.gr].

Ποια είναι η εμπορική πορεία των προϊόντων σας και το feedback που λαμβάνετε; Αναζητά ο κόσμος προϊόντα όπως τα Egreeno;

Το πρώτο launch των αγνών φυσικών απορρυπαντικών Egreeno στην αγορά έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από τότε, αργά αλλά σταθερά, τα προϊόντα Egreeno αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των οικολογικών, αγνών, υποαλλεργικών απορρυπαντικών.

Η ανάπτυξη των πωλήσεων μας οφείλεται στις προωθητικές μας ενέργειες αλλά, κυρίως, στην, στόμα με στόμα, φήμη των προϊόντων μας. Είναι φοβερά ενθαρρυντικό να έχουμε επαναληπτικές παραγγελίες και πολύ θετικές κριτικές από πελάτες μας που δοκίμασαν τα απορρυπαντικά Egreeno, ενθουσιάστηκαν και τα πρότειναν και σε άτομα του κοντινού τους περιβάλλοντός.

Το καταναλωτικό κοινό αρχίζει να ενδιαφέρεται έντονα για προϊόντα που αφενός σέβονται την υγεία του και το περιβάλλον και αφετέρου είναι οικονομικά, εφόσον είναι συμπυκνωμένα και αποτελεσματικά.

Πριν προκύψουν τα Egreeno, ξεκινήσατε με συμβατικά, κοινά απορρυπαντικά, για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Πώς προχωράει αυτό; Υπάρχουν B2B συνεργασίες;

Βεβαίως, οι δύο σειρές συμβατικών απορρυπαντικών που παράγουμε, Axion και Bubble, είναι επίσης σε πλήρη ανάπτυξη και προσπάθειά μας είναι να γίνουν γνωστές στην ελληνική αγορά μέσα από B2B συνεργασίες. Επίσης, παράγουμε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (P.L.) για πολλές μεγάλες εταιρίες, είτε είναι αλυσίδες super market είτε χονδρέμποροι. Τέλος, φέτος ευελπιστούμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας στην Κύπρο και στην Βουλγαρία.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες και οι πιθανές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως επιχείρηση, με βάση και το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας;

Σίγουρα η οικονομική κρίση και ο περιορισμός που έχει φέρει στο κάθε νοικοκυριό είναι ένα ζήτημα. Ο καταναλωτής σκέφτεται οικονομικά και πολλές φορές αναγκαστικά θυσιάζει την ποιότητα για την οικονομία. Ωστόσο, αυτό που θέλουμε εμείς να τονίσουμε είναι ότι όταν επιλέγεις ποιοτικές λύσεις είσαι μακροπρόθεσμα πιο κερδισμένος. Τα Egreeno προωθούν αυτή την νοοτροπία, όχι μόνο με όσα προσφέρουν άμεσα ως προϊόντα, αλλά και μέσα από τα σημαντικά οφέλη που έχουν για την υγεία και το περιβάλλον. Αυτό που υποστηρίζουμε, τελικά, είναι ότι η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να στραφούμε σε ούτως ή άλλως πιο οικολογικές επενδύσεις.

Ποια θα λέγατε πως είναι η σημασία του branding και του marketing για μια εταιρεία όπως η δική σας; Ποια η στρατηγική σας γύρω από αυτό το θέμα;

Για μια νέα εταιρία, η οποία εκφράζει μια ολόκληρη φιλοσοφία και αντίληψη ζωής, το marketing και το branding αποτελούν βασικούς άξονες της επιτυχίας της. Στόχος των προϊόντων μας δεν είναι απλώς να κατακτήσουν τις προτιμήσεις του κοινού, αλλά να εμπνεύσουν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, να ενεργοποιήσουν το κοινό να λάβει αποφάσεις που επιδρούν θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον. Γι’ αυτό τον λόγο, όλη η στρατηγική marketing που έχουμε οργανώσει κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, μέσα από την αξιοποίηση των social media, τη συμμετοχή μας σε αντίστοιχα events και τη συνολική προσπάθεια να ταυτίσουμε το brand μας με τις αξίες μιας καλύτερης ζωής.

Υπάρχει όμως και μια ιδιαίτερη δράση που πραγματοποιείτε και που θα πρέπει να αναφέρουμε. Μιλήστε μας για την Τανζανία.

Η αποστολή μας, ως εταιρία και ως ιδρυτές της, είναι απλή: να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Όπου μπορούμε και όπως μπορούμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέφουμε πίσω στους ανθρώπους το καλό και την αγάπη που λαμβάνουμε. Αυτό ακριβώς κάνουν ο Αλέκος και η Ναυσικά, δύο Έλληνες που έχουν χτίσει, από το μηδέν, ένα ορφανοτροφείο στην πάμφτωχη Τανζανία. Όταν τους γνώρισα δεν μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος μπροστά σε αυτό το έργο αγάπης. Γι’ αυτό και το 3% των καθαρών εσόδων μας από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών egreeno, το προσφέρουμε, με την καρδιά μας, στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία Τ.Ο.Μ.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι για τα Egreeno, όσον αφορά και στη διάθεση τους; Υπάρχει περίπτωση να δούμε νέα προϊόντα υπό το συγκεκριμένο brand;

Οι επόμενοι στόχοι μας είναι οι εξαγωγές. Ήδη έχουμε συνομιλίες με συνεργάτες στο Ισραήλ, στη Γερμανία και στην Αγγλία. Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, στόχος μας είναι να κάνουμε την σειρά Egreeno και τις αρχές που αυτή πρεσβεύει, δημοφιλείς και διαδεδομένες στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Δεν θέλουμε να είναι εξειδικευμένα προϊόντα μόνο για λίγους που ενδιαφέρονται για την φύση και την υγεία τους. Σκοπός μας είναι να γίνουν η νέα τάση στον καθαρισμό του σπιτιού των Ελλήνων.

Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσουμε το project του refill των άδειων συσκευασιών. Αυτό το zero waste project που σχεδιάζουμε προβλέπει την επιστροφή των άδειων μπουκαλιών από τους πελάτες μας πίσω στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να ξαναγεμιστούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Θα γλιτώσουμε έτσι από μεγάλο όγκο σκουπιδιών και θα εξοικονομηθούν πόροι της φύσης και χρήματα.

Σχετικά με την σκέψη για καινούργια προϊόντα, είμαστε σε εργαστηριακές δοκιμές και έρευνα για την ανάπτυξη νέων κωδικών, αλλά προς το παρόν θα σας αφήσουμε σε αγωνία!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr