NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το Labyrinth of Senses στον Ο.Η.Ε.

Το Labyrinth of Senses στον Ο.Η.Ε.
16_02_2019 | 13:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το project Labyrinth of Senses, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «KINITRO», θα παρευρεθεί στην ετήσια Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας, Zero Project, στα γραφεία του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη, 20 - 22 Φεβρουαρίου.

Ο Ο.Η.Ε. ξεχώρισε από όλον τον κόσμο καινοτόμες, καλές πρακτικές για την αναπηρία για το 2019, ανάμεσα στις οποίες είναι και το Labyrinth of Senses.

Η KINITRO ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019, με στόχο να θέσει νέα θεμέλια στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας μεθόδους Βιωματικής Μάθησης, όπως περιγράφονται από την Ε.Ε. Πρόκειται για μία Πρωτοβουλία βιωματικής Εκπαίδευσης που, με άξονα τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα, «προάγει τη γόνιμη αλληλεπίδραση των μελών της κοινωνίας, καταρρίπτοντας στερεότυπα».

Στόχος της, όπως αναφέρεται, «είναι μέσα από διαδραστικά εργαστήρια, σεμινάρια και σεμιναριακούς κύκλους, οι συμμετέχοντες να οξύνουν τη δημιουργική περιέργειά τους για το άγνωστο, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Η οργάνωση φροντίζει στις εκπαιδεύσεις της να δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον αλληλόδρασης των συμμετεχόντων, όπου τα λάθη είναι ευκαιρίες μάθησης».

Η βασικότερη υπηρεσία της KINITRO είναι το Labyrinth of Senses, που προϋπάρχει ήδη από το 2014. Το Βιωματικό disABILITY AWAREness workshop, αξιοποιώντας μεθόδους μη τυπικής μάθησης, προάγει την κριτική και δημιουργική σκέψη, ενισχύει το αίσθημα της ομαδικότητας, βοηθά στην αλληλεπίδραση ατόμων με και χωρίς αναπηρία και δίνει τη δυνατότητα στο συμμετέχοντα να ανακαλύψει νέες και να εξασκήσει ήδη υπάρχουσες δεξιότητές του.

Στο Zero Project του Ο.Η.Ε. την οργάνωση εκπροσωπούν οι δύο ιδρύτριες της KINITRO, Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι και Αριστέα Μπισμπίκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr