NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Συμφωνία ΟΑΣΑ με δήμο της Αττικής για δωρεάν γραμμές λεωφορείων

Συμφωνία ΟΑΣΑ με δήμο της Αττικής για δωρεάν γραμμές λεωφορείων

Υπογράφτηκε, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Σκουμπούρη, η σύμβαση του Δήμου Φυλής με τον ΟΑΣΑ για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Φυλής.

Με τη Δημοτική Συγκοινωνία, χωρίς εισιτήριο, ο Δήμος Φυλής «απαντάει στην πρόκληση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των δημοτών. Το κόστος θα καλυφθεί, αποκλειστικά, με πόρους του Δήμου Φυλής».

Η Δημοτική Συγκοινωνία περιλαμβάνει δύο νέες λεωφορειακές γραμμές, τη Γραμμή 1 «ΖΩΦΡΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΖΕΦΥΡΙ» και τη Γραμμή 2 «ΚΕΝΤΡΟ-ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ-ΛΙΜΝΗ», οι οποίες και θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές. Βασίζεται σε ειδική μελέτη που συντάχθηκε στο τέλος του 2017, αφού έλαβε υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προτάσεις της διοίκησης του Δήμου και των δημοτών. Για το σκοπό αυτό είχε διανεμηθεί ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο είχε αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Δήμου και των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στόχος της Δημοτικής Συγκοινωνίας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι να ενώσει τις Δημοτικές Ενότητες και τις συνοικίες με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου, αλλά και περιμετρικά μεταξύ τους. Οι δύο γραμμές θα είναι κυκλικές και θα περνούν από τους Σταθμούς του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Ωστόσο, μετά την εφαρμογή του σχεδίου, θα μελετηθεί η λειτουργικότητά του κι αν χρειαστεί, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr