NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΣΕΤΚΕ: Το airbnb απειλεί την κοινωνική συνοχή

ΣΕΤΚΕ: Το airbnb απειλεί την κοινωνική συνοχή

Σε «Λερναία Ύδρα» εξελίσσεται το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), λειτουργώντας απειλητικά όχι μόνο απέναντι στη βιωσιμότητα των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και στη δομή ολόκληρης της κοινωνίας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και γιγαντώνονται, όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, επαληθεύοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις της για τις επιπτώσεις του φαινομένου της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, όσο και σε αυτό καθ’ αυτό το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Είναι ένα φαινόμενο που ναι μεν ξεκίνησε διστακτικά πριν λίγα μόλις χρόνια έχει όμως πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις, λειτουργώντας απειλητικά απέναντι στη δομή ολόκληρων οικιστικών περιοχών, μεταμορφώνοντας πλέον τις πολυκατοικίες σε «τουριστικά καταλύματα», αλλοιώνοντας τη μορφή ολόκληρων γειτονιών.

Όπως τονίζει η ΣΕΤΚΕ πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στα σπίτια προς ενοικίαση, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη γεωμετρική αύξηση των τιμών ενοικίασης. Ενώ τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους ενοίκους των πολυκατοικιών είναι πολλά και δισεπίλυτα, με πρώτο αυτό της ασφάλειας, αφού στον χώρο μπαινοβγαίνουν συνεχώς άγνωστοι άνθρωποι, της ηχορύπανσης, με πάρτι και γλέντια να λαμβάνουν χώρα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, κ.λ.π.

Την ίδια στιγμή, οι χαμηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες -αφού κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν διενεργείται στο πεδίο αυτό- υποβαθμίζουν το παρεχόμενο τουριστικό μας προϊόν, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Ενώ ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται απέναντι στα τουριστικά καταλύματα, εξαιτίας της ανισορροπίας που παρατηρείται στη φορολόγηση μεταξύ των δύο δραστηριοτήτων, ολοένα εντείνεται, οδηγώντας, όπως όλα δείχνουν, στο άμεσο μέλλον, σε «λουκέτο» μια σειρά από επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τις προβλέψεις και τις προειδοποιήσεις της ΣΕΤΚΕ.

Καταλήγοντας, η ΣΕΤΚΕ ζητάει την τροποποίηση του νόμου, ώστε όσοι ασχολούνται με την τουριστική διαμονή να υποχρεούνται να εκδίδουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας και να κάνουν έναρξη στην εφορία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr