NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020

Η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020
Φωτογραφία: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, η Ελληνίδα Πρέσβυς στα ΗΑΕ, Δρ. Αικατερίνη Μπούρα, ο κ. Najeeb al Ali, Executive Director, Expo2020 Dubai Bureau.
19_02_2019 | 15:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Events

Ολοκληρώθηκε η σύναψη της σύμβασης συμμετοχής της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020, η οποία είχε υπογραφεί από ελληνικής πλευράς από τον Έλληνα Γενικό Επίτροπο και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλία Ξανθάκο και παραδόθηκε και συνυπεγράφη σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2019, στο Ντουμπάι και από την πλευρά των οργανωτών, και συγκεκριμένα από τον κ. Najeeb al Ali, Executive Director, Expo2020 Dubai Bureau.

Στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Έλληνα Αναπληρωτή Γενικό Επίτροπο, και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Enterprise Greece, κ. Γρηγόρη Στεργιούλη, και την Ελληνίδα Πρέσβυ στα ΗΑΕ, Δρ. Αικατερίνη Μπούρα.

Η Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 20/10/2020 έως τις 10/4/2021 στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με κεντρικό θέμα “Connecting Minds, Creating the future”, προάγει τις ιδέες της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και της ελευθερίας κινήσεων ιδεών, αγαθών και ανθρώπων. Τα τρία υποθέματα της έκθεσης εστιάζουν σε α. Ευκαιρία: ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων και των κοινοτήτων στη διαμόρφωση του μέλλοντος, β. Κινητικότητα: ενθάρρυνση εξυπνότερης και παραγωγικότερης κινητικότητας ανθρώπων, αγαθών και ιδεών και γ. Βιωσιμότητα: σεβασμός στο περιβάλλον και στον κόσμο που κατοικούμε.

Φιλοδοξία της έκθεσης είναι να αποτελέσει μια παγκόσμια πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών, έτσι ώστε να αναδείξει τη δημιουργικότητα μέσω καινοτόμων περιπτέρων και δραστηριοτήτων. Η χωροταξική οργάνωση του εκθεσιακού χώρου αναδεικνύει το θέμα της EXPO 2020, αντλώντας έμπνευση από τον τοπικό αστικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και το φυσικό περιβάλλον. Ο εκθεσιακός χώρος αποτελείται από τρεις ζώνες, μία για κάθε ένα από τα επιλεγμένα υποθέματα: Ευκαιρία, Κινητικότητα και Βιωσιμότητα, οι οποίες οδηγούν στην κεντρική πλατεία της έκθεσης που ονομάζεται Al Wasl, που σημαίνει «Σύνδεση».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ντουμπάι, ο κ. Στεργιούλης και η Ελληνίδα Πρέσβυς στα ΗΑΕ, Δρ. Αικατερίνη Μπούρα, ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο, συζήτησαν εκτενώς με τον κ. Najeeb al Ali το όραμα και τους στόχους της ελληνικής συμμετοχής που είναι η ανάδειξη της σύγχρονης οικονομικής, πολιτισμικής, παραγωγικής Ελλάδας και η συμβολή της στην παγκόσμια «κινητικότητα», η οποία την καθιστά σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως, και στην συνέχεια υπεγράφη η σύμβαση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr