NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Βουλγαρία: Στα 5 δισ. ευρώ οι πωλήσεις των εταιρειών ελληνικών συμφερόντων

Βουλγαρία: Στα 5 δισ. ευρώ οι πωλήσεις των εταιρειών ελληνικών συμφερόντων

Η Βουλγαρία κατέχει πλέον την πέμπτη θέση στην κατάταξη των αγορών της Ελλάδας, σύμφωνα με ανάλυση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της χώρας μας στη Σόφια.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες αναφορές, η Βουλγαρία κατέχει την πέμπτη θέση στην κατάταξη, απορροφώντας ένα 4,7% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.Την ίδια στιγμή, το ύψος των ελληνικών άμεσων επενδύσεων φτάνει πλέον τα 2,2 δισ. ευρώ, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση της κατάταξης.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα υποχώρησε για πρώτη φορά στην έκτη θέση, από την τρίτη που παραδοσιακά κατείχε, μετά την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημαντικότερος κλάδος για τις ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία είναι ο χρηματοπιστωτικός, ενώ μεγάλες επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε βιομηχανία, ενέργεια, κατασκευές, τρόφιμα, υπηρεσίες και αλλού.

Τέλος, στη γενική κατάταξη των ξένων αγοραστών ελληνικών προϊόντων, η Βουλγαρία κατέλαβε την πέμπτη θέση, μετά τις Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία και Κύπρο. Τα συνολικά έσοδα των εταιρειών με ελληνική συμμετοχή στη Βουλγαρία κινούνται στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως,με 53.000 εργαζομένους.

Με πληροφορίες από Capital

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr