NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Οι θέσεις του κλάδου των λογιστών - φοροτεχνικών για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς

Οι θέσεις του κλάδου των λογιστών - φοροτεχνικών για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς
20_02_2019 | 14:57 20_02_2019 | 14:58
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Τις προτάσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «περί εταιρικών μετασχηματισμών», παρουσίασε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην Βουλή στις 19/2/2019, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., κ. Βασίλης Καμπάνης.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις αποτελούν κοινές θέσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., ενώ «απηχούν τα αιτήματα του κλάδου των Λογιστών-Φοροτεχνικών».

Γενικά [αναλυτικά η έκθεση βρίσκεται εδώ]

Η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την ΠΟΦΕΕ διαχρονικά στηρίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια κωδικοποίησης η απλοποίησης νόμων και διαδικασιών.

Η ενσωμάτωση σε ένα κείμενο διάσπαρτων διατάξεων μετασχηματισμών επιχειρήσεων σαφώς και κρίνεται από εμάς θετική με την επιφύλαξη των σοβαρών παρατηρήσεων μας όπως θα διατυπωθούν στην συνέχεια.

Όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση η σημερινή κατάσταση του εταιρικού δικαίου μετασχηματισμών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ικανοποιητική. Συνολικά, επομένως, το εταιρικό δίκαιο των μετασχηματισμών παραμένει σήμερα κατακερματισμένο σε ένα ευρύ φάσμα νομοθετημάτων εταιρικού και φορολογικού δικαίου, παλαιότερων και νεότερων, των οποίων οι επί μέρους ρυθμίσεις υποφέρουν από ελλείψεις, συγκρούσεις και ασάφειες.

Αποτέλεσμα της ακαταστασίας είναι να δημιουργούνται ρυθμιστικά κενά και δυσλειτουργίες, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στο κρίσιμο για την εθνική οικονομία πεδίο της αναδιάρθρωσης των φορέων άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας και δημιουργούν ανασφάλεια δικαίου.

Σημαντική είναι η διατήρηση των ευεργετικών φορολογικών διατάξεων των νόμων των φορολογικών κινήτρων πλην όμως θα θέλαμε να δούμε να περιλαμβάνονται οι νόμοι αυτοί με ξεχωριστό κεφάλαιο στον παρόν σχέδιο νόμου. Φοβούμαστε ότι στην πράξη θα προκύψουν προβλήματα και θα χαθούν τα οποία ευεργετήματα υπήρχαν για τις εταιρικές μορφές που αναφέρουμε πιο κάτω (ατομικές, κοινωνίες, υποκαταστήματα ξένων Α.Ε. +ΕΠΕ, κλπ.).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr