NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η ΕΕ σε αναζήτηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας» 2019 [video]

Η ΕΕ σε αναζήτηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας» 2019 [video]
20_02_2019 | 17:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Επιτροπή προκήρυξε σήμερα τον διαγωνισμό για το ετήσιο βραβείο «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας» 2019. Απονέμεται στις πόλεις με τα πιο δυναμικά οικοσυστήματα καινοτομίας, οι οποίες βρίσκουν συμμετοχικούς τρόπους να συνδέουν τους πολίτες, τον δημόσιο τομέα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις με στόχο τη δημιουργία νέων λύσεων που θα προσφέρουν κοινωνικά οφέλη σε όλους.Η διαδικασία ξεκίνησε φέτος από την Αθήνα, την πόλη π[ου κέρδισε πέρυσι τον διαγωνισμό.

Ο κ. Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία, κήρυξε επίσημα την έναρξη του φετινού διαγωνισμού στην Αθήνα, την πρωτεύουσα που κέρδισε τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» για το 2018. Ο Επίτροπος Μοέδας δήλωσε: «Τα βραβεία ‘‘Πρωτεύουσα Καινοτομίας‘‘ αφορούν τόσο τις ιδέες και τα εργαλεία, όσο και τις δυνατότητες των πολιτών να συμμετέχουν και να αποφασίζουν τον τρόπο διαχείρισης της πόλης τους. Οι προηγούμενες νικήτριες αποτελούν πραγματικά πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανυπομονώ να δω πολλές υποψηφιότητες από πόλεις που χρησιμοποιούν καινοτόμες λύσεις για να αντιμετωπίσουν τα οξύτερα προβλήματά τους και για να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων τους.» Το Βραβείο Πρωτεύουσας Καινοτομίας, γνωστό και ως iCapital, χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» της ΕΕ.

Φέτος, ο διαγωνισμός διαρκεί έως τις 6 Ιουνίου και αφορά πόλεις, με πληθυσμό τουλάχιστον 100 000 κατοίκων, στα κράτη μέλη της ΕΕ και στις χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων 2020». Θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου.

Η νικήτρια πόλη θα λάβει, όπως και οι προηγούμενες νικήτριες (Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Παρίσι και Αθήνα) 1 εκατομμύριο ευρώ για να ενισχύσει και να προωθήσει τις καινοτόμες δράσεις της, ενώ οι επικρατέστερες υποψήφιες θα λάβουν 100 000 ευρώ για να ενισχύσουν τις καινοτόμες δραστηριότητές τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr