NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δυσαρέσκεια προκαλούν οι επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες από το Vision Fund

Δυσαρέσκεια προκαλούν οι επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες από το Vision Fund
Φωτογραφία: MIKI Yoshihito
21_02_2019 | 12:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται με τα υψηλά ποσά που επενδύονται σε τεχνολογικές εταιρείες δύο από τους βασικούς συμμετέχοντες στο Vision Fund, το επενδυτικό ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων της SoftBank.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας (PIF) και η Mubadala Investment του Άμπου Ντάμπι, που έχουν προσφέρει τα 2/3 των κεφαλαίων του Vision Fund, ανησυχούν τόσο για τα υψηλά ποσά που έχουν επενδυθεί σε τεχνολογικές εταιρείες όσο και για την τακτική της SoftBank να επενδύει σε εταιρείες και στη συνέχεια να τις «μεταφέρει» στο ταμείο.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με τον Masayoshi Son, τον Chief Executive της SoftBank, ο οποίος, όπως αναφέρουν, μπορεί να παρακάμψει επενδυτικές αποφάσεις, με τους ίδιους να χαρακτηρίζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων ως χαοτική, «γεγονός που συχνά οδηγεί σε ανατροπές της τελευταίας στιγμής».

Το Vision Fund, το PIF και η Mubadala ανέφεραν ότι οι σχέσεις τους είναι καλές. Οι επενδυτές αναφέρουν ότι υποστηρίζουν τη στρατηγική και τη λειτουργία του ταμείου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr